Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζει τις απειλές ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


mpagi 300x225 Συνεχίζει τις απειλές ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ της Τουρκίας
“Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει έρευνες στα χωρικά της ύδατα, αλλά όταν τίθεται  θέμα αμφισβητούμενης περιοχής που δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια χώρα ανήκει, εάν  υπάρχουν τέτοιες περιοχές για τις οποίες το διεθνές δίκαιο δεν έχει αποφασίσει  σχετικά, τότε η Τουρκία φυσικά και θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα”.



Αυτό δήλωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς, Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ της Τουρκίας,  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Μπαγίς απαντώντας σε ερωτήσεις του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων  “Ανατολή” είπε σχετικά με τις έρευνες ότι “μπορεί να υπάρχει σχετική πρόθεση,  πρωτοβουλία ή προσπάθεια. Όσοι όμως το επιχείρησαν στο παρελθόν, γνωρίζουν  καλά την αντίδραση της Τουρκίας”.
Ο Μπαγίς ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πριν από την Κυπριακή προεδρία, είπε πως στόχος της Άγκυρας είναι “να εστιαστεί πρώτον στα βήματα που θα φέρουν τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια και δεύτερον στην εξάλειψη των προκαταλήψεων στην ΕΕ που συνιστούν το μεγαλύτερο εμπόδιο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου