Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κατά του ευρώ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Υπέρ της Ε.Ε., αλλά κατά του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση Transatlatic Trends του German Marshall Funds (GMF).

  
Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του GMF από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων TNS Opinion από τις 25 Μαΐου ως τις 17 Ιουνίου σε δώδεκα χώρες της ΕΕ, αλλά και στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Η έρευνα δεν έγινε στην Ελλάδα.
Αντίθετα μόνο το 40% των Ευρωπαίων κρίνει ότι το ευρώ ήταν (για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης) ή θα είναι (για τις υπόλοιπες) ένα καλό πράγμα για την οικονομία της χώρας του. Το 53% έχει αντίθετη άποψη.
Η Σλοβακία είναι η μόνη χώρα στην οποία το ευρώ αντιμετωπίζεται θετικά από πλειοψηφία (55%), ενώ οι γνώμες είναι μοιρασμένες στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία και αρνητικές στη Γαλλία (54%) και την Πορτογαλία (58%).
Επίσης η πλειοψηφία των πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έγινε η δημοσκόπηση, με αξιοσημείωτη εξαίρεση τη Γερμανία, δεν θέλει η ΕΕ να έχει επιπλέον εξουσία στις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές της χώρας της.
Πάντως, το 60% των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας του σε ένα ταμείο που θα βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές
δυσκολίες.
Οι Τούρκοι, πάλι, εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ, αλλά είναι στην πλειοψηφία τους επικριτικοί απέναντι στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου