Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι και από τη Βουλή Εγκρίθηκε το ιταλικό πακέτο λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309678

    Το «πράσινο φως» και από τη Βουλή πήρε σήμερα το πακέτο λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κέρδισε την ψηφοφορία με 316 ψήφους ενώ 302 καταψήφισαν.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα το πακέτο λιτότητας ενέκρινε η γερουσία.



Η κάτω Βουλή πρόκειται να προχωρήσει αργότερα σήμερα σε μια τελική ψηφοφορία -η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό τυπική-, προκειμένου τα μέτρα λιτότητας να γίνουν νόμος του κράτους.
Στο μεταξύ ο ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να αναλύσουν την όλη κατάσταση. Σε μήνυμά του, νωρίτερα, προς οικονομικό φόρουμ, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι "η σταθεροποίηση του Ευρώ, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ευρώπη, αλλά είναι, συγχρόνως, και ένα ζωτικό συμφέρον για την διεθνή οικονομία".
Στην οικονομική κατάσταση της Ιταλίας αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που θα έχει συναντήσεις στη Ρώμη, με τους ιταλούς υπουργούς οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι και οικονομικής ανάπτυξης, Πάολο Ρομάνι. Ο Ρέσλερ, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Μόντι.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, το δημόσιο χρέος της χώρας, συνεχίζει να αυξάνεται: τον περασμένο Ιούλιο, άγγιξε το ποσοστό- ρεκόρ των 1.911,807 δισεκατομμυρίων ευρώ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου