Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Πρόεδρος Ν. Κορέας: “Θα συνεργαστούμε στενά με ΗΠΑ και Ιαπωνία μετά τις νέες πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας”

 

Ο Nοτιοκορεάτης συντηρητικός πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα διατηρήσει την ισχυρή συμμαχία της Σεούλ με τις ΗΠΑ και θα συντονίσει τις ενέργειες της κυβέρνησής του με αυτές της Ουάσινγκτον, καθώς και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, για την προάσπιση της ασφάλειας της χώρας.

Αυτό μάλιστα έρχεται σε συνέχεια των νέων δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο κ. Γιουν προγραμματίζει να συζητήσει τηλεφωνικά με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα εντός της ημέρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των υπηρεσιών του στον Κυανό Οίκο.

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος έπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, καταγράφεται λιγότερες από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου