Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Επέμβαση ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία: Εξόντωσαν «αρχηγό του ISIS» και αιχμαλώτισαν μέλη του (χάρτης)

Μονάδα ταχείας επέμβασης ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια μεταμεσονύκτια στοχευμένη επιχείρηση βαθιά στο έδαφος που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκειά της σκοτώθηκε ένας τοπικός «αρχηγός του ISIS» και αιχμαλωτίστηκαν αρκετοί άλλοι, όπως επιβεβαίωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν από ελικόπτερα στο χωριό Muluk Saray στην ύπαιθρο της περιοχής Qamishli στη βορειοανατολική Συρία, όπου το έδαφος ελέγχεται από Κούρδους μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Άλλες πηγές δήλωσαν στο ειδησεογραφικό κανάλι Al Mayadeen ότι το θύμα ονομαζόταν Rakan Abu Hayel από το χωριό Tuwaimin.

Η οικογένεια του θανόντος και τα μέλη μιας άλλης οικογένειας συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ, υποστηρίζουν, με ορισμένους να λένε ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν μέρος μιας πολιτοφυλακής υπέρ του Άσαντ — αν και αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν την επιχείρηση χρησιμοποιώντας πολλά ελικόπτερα στο χωριό Muluk Saray στη νότια ύπαιθρο του Qamishli και σκότωσαν ένα άτομο», ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δυνάμεων των ΗΠΑ συμμετείχαν σε μάχη με βοηθητικές δυνάμεις του συριακού στρατού. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε βαθιά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση στο χωριό Muluk Saray στη νότια ύπαιθρο του Qamishli
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση στο χωριό Muluk Saray στη νότια ύπαιθρο του Qamishli via dailymail.co.uk

Περίπου 50 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ αναφέρθηκαν ότι συμμετείχαν στην επιδρομή με πολλά ελικόπτερα.

Το άτομο που σκοτώθηκε στην επιχείρηση «ήταν κάτοικος της περιοχής για χρόνια και πιθανότατα είναι αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε ότι προς το παρόν «δεν έχει πληροφορίες για το γεγονός».

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου