Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Στην 120 ΠΕΑ και την τελετή για τα M-346… για 34 λεπτά σε VIP θέση! Επίδειξη-video του α/φ T-6 Texan II

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο, παραγωγή της 11 Aviation, αποκλειστικά για το DP, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι μας. Το βίντεο, διάρκειας περίπου 35 λεπτών καταγράφει όσα διαδραματίστηκαν στην 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος), στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, κατά την επίσημη υποδοχή των δυο πρώτων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346 Master της ιταλικής Leonardo. 

Η αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με τους καταξιωμένους επαγγελματίες της “11 Aviation”, Ηλία Κεφαλά και Δημήτρη Δημητρακόπουλο. Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 λοιπόν, προσγειώθηκαν στην Καλαμάτα τα δύο πρώτα M-346 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Την Τρίτη στις 16 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης του νέου τύπου αεροσκάφους στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία πλαισιώθηκε με την παρουσία μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την άφιξη των επισήμων με το C-27J Spartan, την τελετή και μικρό μέρος των ομιλιών, διάφορα πλάνα ακόμα και από το εντυπωσιακό πιλοτήριο (cockpit) των αεροσκαφών που θα αναλάβουν να βγάλουν τη νέα γενιά χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη ενός T-6 Texan II που περιλαμβάνεται στη συμφωνία με την ισραηλινή Elbit, καθώς προβλέπεται η ενεργοποίηση 25 αεροσκαφών που θα χρησιμοποιηθούν επίσης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο βίντεο αυτό όμως, σκοπίμως παραλήφθηκε ένα στιγμιότυπο το οποίο θα έπρεπε να μην έχει καν υπάρξει, καθώς εκθέτει τη χώρα. Καλές είναι οι παραδόσεις και το ότι τηρούνται, όμως θα πρέπει να διασφαλίζεται το ότι και οι υπεύθυνοι θα φροντίζουν ώστε… ορισμένοι, να μην γίνονται προσβλητικοί απέναντι στους μη Έλληνες παριστάμενους. Παράλληλα, εμείς οι ημεδαποί, καλά θα κάναμε να εξετάζουμε έγκαιρα και με τη δέουσα προσοχή, όσα εμπλέκονται και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, σε οποιοδήποτε επίπεδο, με τα μάτια των άλλων. Για να υπάρχει στοιχειώδης συναίσθηση και να αποφεύγονται κακοτοπιές.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αυτό που μπορεί στα δικά μας μάτια να φαίνεται γραφικό και αστείο, σε αυτά κάποιου επισκέπτη που προέρχεται από διαφορετικό “περιβάλλον” μπορεί να γίνει προσβλητικό. Ουδείς κατανόησε για ποιον λόγο θα έπρεπε μετά το “νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων…” το ιερό -για τους χριστιανούς- Ευαγγέλιο, να το πλησιάζει ο εκπρόσωπος της δικής μας θρησκείας, αρκούντως επιθετικά, στο πρόσωπο κάποιου που ασπάζεται διαφορετικό θρήσκευμα. Εν προκειμένω μάλιστα Ισραηλινό. Η αντίδρασή του ήταν απόλυτα φυσιολογική, όπως θα έκανε και ο έχων την πρωτοβουλία αν γινόταν κάτι παρόμοιο από την ανάποδη.

Δεν χρειάζεται να γινόμαστε γελοίοι, τουλάχιστον όταν αυτό που διακυβεύεται δεν είναι ο χαρακτηρισμός ενός προσώπου, αλλά μιας χώρας και των θεσμικών εκπροσώπων της σε κάθε περίσταση. Οι υπεύθυνοι λοιπόν, ας τους μαζέψουν και ας κόψουν έγκαιρα κάθε περιθώριο προσωπικής αυθαιρεσίας. Και αυτό το υπογραμμίζει ένας ιστοχώρος που δεν έχει δώσει τίποτε… διαπιστευτήρια αθεΐας. Απλή λογική είναι. Για να ξεμπερδεύουμε με τους γραφικούς, που όμως μισθοδοτούνται από τους φόρους του Έλληνα πολίτη.


ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου