Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο «αγώνας» του Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής


Γιάννης Τσαπρούνης

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Αν είχε βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε δηλώσει πως η Ν.Δ. δίνει αγώνα για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε γίνει;

ΑΠΟ την αρχή της τετραετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης και τα τρολ του Διαδικτύου «ακροδεξιό» ανεβάζουν και «χουντικό» κατεβάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί έκανε λοκντάουν στην πανδημία, για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, για το Μεταναστευτικό και το φράχτη στον Εβρο, για τον Κουφοντίνα και ένα σωρό άλλες ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας.

ΧΑΜΟΣ θα είχε γίνει, λοιπόν, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκστομίσει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΙ είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; «Δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, δεν τους βάζουμε απέναντι»! Και τι έγινε; Τίποτα! Για τους «επαναστάτες» της Αριστεράς, ήταν απλά ένα… βράδυ Τετάρτης.

ΕΤΣΙ, όμως, εξηγούνται πολλά. Πολλά πράγματα που, βέβαια, δεν ξεκίνησαν τώρα, αλλά πολλά χρόνια πριν. Με το ποντάρισμα στην αντισυστημικότητα, την εποχή που τα Μνημόνια ταλαιπωρούσαν και γκρέμιζαν μισθούς, συντάξεις, δουλειές, όλη την ελληνική κοινωνία.

ΤΟΤΕ, η πάνω και η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος είχαν γίνει «ένα». Και τα συνθήματα που τους ένωναν ήταν «να καεί το μπ@ η Βουλή» και «προδότες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

ΣΤΗ συνέχεια, ήρθε η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με τη… σύμπραξη των ψήφων της καταδικασμένης πλέον εγκληματικής οργάνωσης για τη… μη ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας.

ΚΑΙ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η πρόσφατη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Με αστείες δικαιολογίες περί νομοτεχνικών αντιρρήσεων.

Η προχθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα γκρέμισε και τις τελευταίες αμφιβολίες. Γιατί, όταν κάποιος «δίνει καθημερινό αγώνα για να τον ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής», δεν θα μπορούσε να είχε συμβάλει στον αποκλεισμό του μορφώματος, το οποίο αποτελεί τη φυσική συνέχεια της καταδικασμένης πρωτόδικα εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να κάνει στροφή προς το Κέντρο, επέλεξε να ψαρεύει στα θολά νερά των άκρων. Γι’ αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα δώσει την εκκωφαντική απάντηση σε μόλις 48 ώρες στην κάλπη…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου