Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Οι πύραυλοι ATMACA και GEZGİN Cruise μπορούν να εκτοξευθούν από το F-16 ÖZGÜR


Ο πύραυλος GEZGİN Cruise και ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA μπορούν επίσης να εκτοξευθούν από αέρος. Μία από τις εναέριες πλατφόρμες που θα μεταφέρει αυτούς τους πυραύλους θα είναι το F-16 ÖZGÜR.

Ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με τα εθνικά πυρομαχικά που μπορούν να μεταφερθούν από εναέριες πλατφόρμες μοιράστηκε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB). Στο κοινό βίντεο, οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι ATMACA και οι πύραυλοι κρουζ GEZGİN τράβηξαν την προσοχή.

Με την εικόνα που κοινοποίησε η SSB, επιβεβαιώθηκε ότι οι πύραυλοι ATMACA και GEZGİN, που είναι γνωστό ότι εκτοξεύονται από την επιφάνεια, μπορούν να εκτοξευθούν και από εναέριες πλατφόρμες. Από την άλλη πλευρά, το F-16 ÖZGÜR παρουσιάστηκε ως η πλατφόρμα αέρα για να ρίξει τα πυρομαχικά. Το γεγονός ότι ο πύραυλος Wanderer μπορεί να εκτοξευθεί από αέρος είναι μια εντυπωσιακή εξέλιξη.

Το F-16 ÖZGÜR περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων πολεμικών αεροσκαφών F-16 στον κατάλογο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με τον υπολογιστή και το λογισμικό εθνικής αποστολής. Εθνικά πυρομαχικά και ηλεκτρονικά συστήματα θα ενσωματωθούν στων εθνικών συστημάτων.


 

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Ο Δρ. Στη δήλωση που έκανε ο İsmail Demir στο NTV, «Το F-16 είναι ένα σύστημα που αγοράσαμε έτοιμο. Το να τους αφήσουμε να είναι ΔΩΡΕΑΝ είναι ένα βήμα προς την απαλλαγή από την εξάρτηση από το εξωτερικό, που είναι η κύρια αρχή μας στην αμυντική βιομηχανία. Θα ενσωματώσουμε τα δικά μας πυρομαχικά, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικά μέσα». συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις.
ΕΡΓΟ ÖZGÜR



Το έργο εκσυγχρονισμού αεροηλεκτρονικού εξοπλισμού εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα πολεμικά αεροσκάφη F-16 Block 30.

    Υπολογιστής Εθνικής Αποστολής,
    Μονάδα διασύνδεσης συστήματος,
    Ανώτερο μπροστινό πίνακα ελέγχου πιλοτηρίου,
    Υδραυλική ένδειξη καυσίμου, ένδειξη ενδείξεων κινητήρα,
    Ένδειξη έκτακτης ανάγκης,
    Εθνική συσκευή ηχητικής ασφάλειας,
    Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Φίλων - Εχθρών (IFF),
    Πολυτροπικός δέκτης,
    Αδρανειακό σύστημα πλοήγησης,
    Μονάδα κενού διεπαφής,
    Περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της κεντρικής οθόνης πιλοτηρίου και της έγχρωμης οθόνης πολλαπλών λειτουργιών.



AESA-Ραντάρ

Από την άλλη πλευρά, το MURAD AESA Radar, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη, αναμένεται να ενσωματωθεί στο μέλλον σε αεροσκάφη.

Κάνοντας δηλώσεις τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας Prof. Ο Δρ. Ο İsmail Demir ανακοίνωσε ότι το έργο ÖZGÜR θα εφαρμοστεί επίσης σε πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε διαμορφώσεις Block 40 και Block 50.



Πρώτη παράδοση για το F-16 ÖZGÜR




Το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος F-16 Block 30, που εκσυγχρονίστηκε στο πλαίσιο του Έργου ÖZGÜR, παραδόθηκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Τα εθνικά πυρομαχικά μπορούν να ενσωματωθούν στο F-16 ÖZGÜR.

Η πρώτη παράδοση έγινε στο ÖZGÜR Project, ένα από τα πιο κρίσιμα έργα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Το πρώτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος F-16 Block 30 ÖZGÜR παραδόθηκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Οι παραδόσεις αναμένεται να συνεχιστούν με αυξημένο ρυθμό.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Ο Δρ. Σε δήλωση που έκανε ο İsmail Demir, «Παραδώσαμε τα πρώτα μας F-16, τα οποία η αμυντική μας βιομηχανία απελευθέρωσε με εγχώρια και εθνικά συστήματα. Από εδώ και στο εξής, τα F-16 μας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν την Πολεμική μας Αεροπορία με πολύ πιο προηγμένες δυνατότητες και εκσυγχρονισμένα. Ας είναι ένα δώρο στον Τουρκικό αιώνα!». συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις.

Χάρη στο Έργο ÖZGÜR που υλοποιήθηκε με εθνικούς πόρους, η Τουρκία θα είναι σε θέση να ενσωματώσει εθνικά πυρομαχικά, ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και ηλεκτρονικά συστήματα στα πολεμικά αεροσκάφη F-16. Ο υπολογιστής εθνικής αποστολής και το λογισμικό επιχειρησιακής πτήσης που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό ενσωματώθηκαν στο F-16. Εκτός από αυτά τα εξαρτήματα, ένας αριθμός κρίσιμων συστημάτων αεροηλεκτρονικών συστημάτων εισήχθη στον κατάλογο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το αεροσκάφος F-16 ÖZGÜR.

Το Έργο ÖZGÜR, το οποίο θα εφαρμοστεί σε πολεμικά αεροσκάφη F-16 Block 30 στο πρώτο στάδιο, θα ενσωματωθεί σε F-16 σε διαμορφώσεις Block 40 και Block 50 μετά από πολεμικά αεροσκάφη 30-35 Block 30. Πολλοί κρίσιμοι πύραυλοι και λοβοί όπως GÖKDOĞAN, BOZDOĞAN, GEZGİN, ATMACA, ÇAKIR, GÖKHAN, ASELPOD, EHPOD και SOM μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα F-16.

Το έργο εκσυγχρονισμού αεροηλεκτρονικού εξοπλισμού εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα πολεμικά αεροσκάφη F-16 Block 30.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: οι Τούρκοι τα κατάφεραν να ενσωματώσουν όσα λένε στα F-16 30. Το παλεύουν εδώ και 15 χρόνια για να τα καταφέρουν. Διέλυσαν όχι ένα αλλά πολλά περισσότερα F-16 30 για να τα καταφέρουν. Τα κατάφεραν όμως και μπράβο τους να φτιάξουν όλα αυτά και να είναι δικά τους. Το κόστος λένε και υποστηρίζουν οι Τούρκοι πως θα είναι κάτω από το 50% των χρημάτων που δώσαμε εμείς για τα δικά μας F-16 Block 52 Advanced ! Τα υπόλοιπα θα τα ξοδέψουν στο HURJET. 

ΠΗΓΗ httpshttps://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου