Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Φρεγάτες Constellation Class… Μίνι παρουσίαση, ΒΙΝΤΕΟ γνωριμίας


H πλήρους εκτοπίσματος 7.408 μετρικών τόνων και μήκους 151,8 μέτρων, φρεγάτας κλάσης Constellation αποτελεί τροποποίηση της φρεγάτας FREMM που αναπτύχθηκε για λογαριασμό των ναυτικών της Γαλλίας και της Ιταλίας και αυτή η λύση επιλέχθηκε για την ελαχιστοποίηση του τεχνολογικού ρίσκου του προγράμματος. 

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό του Ναυτικού των ΗΠΑ θα αποκτηθούν συνολικά 20 φρεγάτες του τύπου, εκ των οποίων οι πρώτες τέσσερις έχουν συμβασιοποιηθεί στο πλαίσιο αρχικής συμφωνίας του 2020 για τη ναυπήγηση 10 συνολικά πλοίων (επίκειται συμβασιοποίηση των υπολοίπων) και πρόκειται να ναυπηγηθούν από τη Fincantieri Marinette Marine, την αμερικανική θυγατρική του γνωστού ιταλικού ομίλου.

Οι εν λόγω φρεγάτες θα διαθέτουν τις ικανότητες σχεδόν ενός αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων. Τα σκάφη διαθέτουν διπλό σύστημα πρόωσης diesel electric και gas turbine. Θα διαθέτουν 32 κάθετους εκτοξευτές πυραύλων Mk41 Vertical Launching System, πυροβόλο Mk110 των 57 χλστ. 16 κάνιστρα εκτόξευσης Naval Strike Missiles, εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων RAM Mk49, σόναρ CAPTAS-4, συρόμενο σόναρ TB-37 Multi-Function Towed Array, σύστημα προστασίας SQQ-89(V)16, σύστημα Aegis Baseline 10, ελικόπτερο MH-60R, UAV MQ-8C, δύο λέμβους 7 μ. για χρήση από ειδικές δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου