Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Βρετανική πολιτική στο Κυπριακό με ψεύτικη σημαία ΟΗΕ

Περικλής Νεάρχου, Αρθρογράφος
Πρέσβης ε.τ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι πολύ δραστήριος στο Κυπριακό. Τελευταίο κατόρθωμά του η προσπάθειά του να εξισώσει την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος,

Δεν είδε κανείς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να δραστηριοποιείται στη μεγάλη, για παράδειγμα κρίση της Ουκρανίας ή σε κάποια άλλη διεθνή κρίση. Στο πρόσωπό του αντικαθρεφτίζεται η φθορά και η παρακμή των Ηνωμένων Εθνων. Δεν γίνεται δεκτή καμιά ουσιαστική παρέμβασή του, γιατί δεν του αναγνωρίζεται ούτε το απαραίτητο πολιτικό και ηθικό κύρος, ούτε ο ενδεικνυόμενος από τη θέση του ανεξάρτητος ρόλος. Αντιθέτως, υποβλέπεται ως διεκπεραιωτής πολιτικών και θελήσεων ορισμένων γνωστόν δυνάμεων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι όμως πολύ δραστήριος στο Κυπριακό. Τελευταίο κατόρθωμά του είναι η έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθεί να εξισώσει την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος, με πρόσχημα την περιβόητη ”ισότητα” των δυο μερών, που πολύ κακώς δέχθηκε η Ελληνική πλευρά στις διακοινοτικές συνομιλίες.

Ο κ. Γκουτέρες έφτασε ακόμη στο σημείο να περιλάβει στην έκθεσή του τους παράτυπους μετανάστες, που προωθούνται σκοπίμως από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, για να υπογραμμίσει τις ”ευθύνες” της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι τους.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή από την Ελληνική πλευρά μια τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Γκουτέρες και να μην ανακαλείται στην τάξη; Είναι, δυστυχώς, η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη και των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που επιτρέπει την υπονόμευση ακόμα και της διεθνούς αναγνωρίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας από διεκπεραιωτές της Βρετανικής πολιτικής, με ψεύτικη σημαία ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ huffingtonpost

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου