Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Τα σύνορα της καρδιάς μας εκτείνονται σε τρεις ηπείρους και επτά εποχές»

 

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι τουρκικές προκλήσεις, με νέο παραλήρημα Ερντογάν που.. ονειρεύεται σύνορα σε 3 ηπείρους.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που στο πλαίσιο εγκαινίων ενός τούνελ τόνισε πως η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, αλλά πως τα σύνορα της καρδιάς τους έχουν εύρος τριών ηπείρων και επτά εποχών».

«Από την άλλη, η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι η TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και να μείνει μακριά από το να χάσουμε την υπομονή μας», δηλωσε ο πρόεδρος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με την υπόθεση των F-16 για την Τουρκία, να είναι ακόμα επί της ουσίας σε εξέλιξη τα ΜΜΕ στην Άγκυρα θριαμβολογούν, ότι οι όροι που είχαν τεθεί δεν εντάχθηκαν στην εκδοχή της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, το τελικό κείμενο αποφασίζεται κατόπιν διαπραγματεύσεων Βουλής και Γερουσίας, ενώ η δυνατότητα του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ να ασκήσει βέτο είναι δεδομένη σύμφωνα με φιλελληνικά λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να απαντά σε πολύ σκληρό τόνο σε μια δηκτική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το πανηγυρικό κλίμα που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τη Σύνοδο της Πράγας, ότι “ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αποτελούν εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας”, καταρρέει με πάταγο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ «πολεμικό κλίμα» όπως διαμορφώνεται από το κρεσέντο δηλώσεων της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου