Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Θετικός σε ευρωομόλογο ο Σαρκοζί;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία, κατά την οποία θα συναντηθεί με τις ισχυρές ηγεσίας του πλανήτη ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



Στόχος της περιοδείας είναι να καταδείξει σε όλους την πεποίθησή του ότι η κρίση είναι παγκόσμια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική Le Monde.
Την επόμενη εβδομάδα, ο Νικολά Σαρκοζί θα επιδιώξει να συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, με στόχο να παρουσιαστούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στα πλαίσια των συζητήσεων, αναφέρει η Le Monde, ο γάλλος πρόεδρος αναμένεται ότι θα θέσει το ζήτημα έκδοσης ευρωομολόγων, που θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να περιορίσει τους κινδύνους σε κάθε χώρα, ωστόσο το Παρίσι εκτιμά ότι δεν θα βρει ευήκοα ώτα στο Βερολίνο στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Επίσης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Συνόδου της G20 που θα συνεδριάσει στις αρχές Νοεμβρίου στις Κάννες, ο Νικολά Σαρκοζί θα επιδιώξει να συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο, όσο και με ανώτατους κινέζους αξιωματούχους, προκειμένου να συζητηθούν οι θέσεις που θα αναπτύξει το Πεκίνο.
Παράλληλα, ο γάλλος πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου