Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ζωντανός ο πρώην υπουργός Άμυνας της Συρίας;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17118

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στη Συρία, αν και ερωτήματα ακόμα παραμένουν, καθότι στον θαυμαστό κόσμο της Μέσης Ανατολής γίνονται πολλά…
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου SANA, ο υπουργός Άμυνας της χώρας στρατηγός Αλί Χαμίμπ ο οποίος προσφάτως αντικαταστάθηκε, όχι μόνο δεν πέθανε ή δολοφονήθηκε, αλά ζει και… βασιλεύει!
Φέρεται να αρνήθηκε όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο και επιβεβαιώνει ότι ο λόγος της αντικατάστασής του δεν ήταν άλλος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε νοσοκομείο όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία.




Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Άσαντ (μπροστά δεξιά) με τον πρώην (κέντρο) και τον νυν (αριστερά) υπουργό Άμυνας…
Θεωρούμε ότι είναι ακόμα πρόωρο να αποφανθούμε μετά βεβαιότητας εάν ο στρατηγός είναι ζωντανός ή όχι, αφού η χειραγώγηση των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης είναι εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο στις… δεσποτείες της Μέσης Ανατολής. Εάν βέβαια ο άνθρωπος ζει, ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστωθεί ποιος διακίνησε την πληροφορία του θανάτου του η οποία οδήγησε στις πληροφορίες – εντός ή εκτός εισαγωγικών – περί δολοφονίας του και με ποιον στόχο.
Το ότι η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα όταν ξεσπά μια ένοπλη – έστω και μονομερής στην περίπτωσή μας – εμπλοκή, είναι μια αλήθεια που επαληθεύεται διαχρονικά.
Υπό το φως της παρούσας είδησης και εν αναμονή περισσοτέρων πληροφοριών για το τι πραγματικά συμβαίνει, θα είχε ενδιαφέρον η ανάγνωση της ανάλυσης της συγκεκριμένης υπόθεσης όπως είχε ετοιμαστεί από το «defence-point.gr», η οποία ΔΕΝ δημοσιεύτηκε καθότι επιλέξαμε να τηρήσουμε στάση αναμονής, αφού «κάτι δεν πήγαινε καλά» σε αυτή την υπόθεση… και εξακολουθεί!
ΣΥΡΙΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ;
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν σε περίπτωση που επαληθευθούν οι υποψίες που προκύπτουν από τον φερόμενο ως αιφνίδιο θάνατο του πρώην υπουργού Άμυνας της Συρίας…
Ο 72χρονος στρατηγός Αλί Χαμπίμπ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει ότι απεβίωσε «από φυσικά αίτια». Ο στρατηγός αντιμετώπιζε όντως σοβαρά προβλήματα υγείας, το χρονικό σημείο του θανάτου του, σε συνδυασμό με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οδηγούν σε άλλα «μονοπάτια» τη σκέψη…
Οι πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν ότι ομάδα των συριακών μυστικών υπηρεσιών επισκέφθηκε τον στρατηγό στο σπίτι του, συνοδεία γιατρών, με πρόσχημα να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας γιατρός του έκανε ένεση με φάρμακο το οποίο έστειλε τον πρώην υπουργό Άμυνας της χώρας… στον άλλο κόσμο.
Ο βασικότερος λόγος που οδηγεί στις υποψίες περί δολοφονίας, ήταν το ότι ο στρατηγός είχε αντιταχθεί στην απόφαση του καθεστώτος να στείλει τα στρατεύματα για την κατάπνιξη της εξέγερσης, ενώ φερόταν να είχε ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τους Αμερικανούς, επιδιώκοντας να εξευρεθεί μία «αναίμακτη», κυριολεκτικά και μεταφορικά, λύση.
Η κάλυψη του καθεστώτος, εάν ο Αλαουίτης στρατηγός Χαμπίμπ όντως δολοφονήθηκε, είναι ότι στη θέση του προωθήθηκε στρατηγός ο οποίος επίσης είχε διαφωνήσει με την αποστολή των στρατευμάτων, ο οποίος μάλιστα είναι και χριστιανός. Άλλο κοινό χαρακτηριστικό των δυο στρατηγών, του πρώην και του νυν υπουργού Άμυνας, είναι ότι αμφότεροι θεωρούνταν ως η σημαντικότερη δυνητική απειλή για το καθεστώς.
Με αυτή την επισήμανση, είναι σαφές ότι ο νέος υπουργός Άμυνας της Συρίας έχει λάβει το μήνυμα αναφορικά με τα περιθώρια κινήσεών του, ενώ το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι στο συριακό καθεστώς θα μπορούσε να επικρατεί πλέον διχασμός, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την επιβίωσή του.
Η ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτή στο πλαίσιο της οικογενείας – με την εκτεταμένη έννοια – Άσαντ και η αντίστοιχη στο εσωτερικό των Αλαουιτών της χώρας (περίπου 11% του πληθυσμού) αποτελούν τους τρεις παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται παραδοσιακά η επιβίωση του καθεστώτος…
Επίσης, οι «συστημικές» δολοφονίες κάθε άλλο παρά ασυνήθιστες είναι στη Συρία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου