Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Eπιμήκυνση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων;

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Επιμήκυνση κατά 4 χρόνια του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ώστε να καλυφθεί το χρέος που ωριμάζει το 2024 έναντι του 2020, εξετάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση και του Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σύμφωνα με δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη, που επικαλείται το Reuters.


«Εξετάζουν την επέκταση της ωρίμανσης των ομολόγων που θα περιληφθούν στην ανταλλαγή από το 2020 στο 2024», αναφέρει η πηγή του Reuters, που ενημερώθηκε σχετικά από αξιωματούχους του IIF.
«Αυτό να καταστήσει πιο εύκολο για την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της συμμετοχής του 90% των ιδιωτών», προσθέτει.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη σχετικά με την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν, ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ όπως και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, Βιτόριο Γκρίλι.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real News, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σχετικά πως «Πρέπει να αναγγελθούν ομόλογα ύψους 150 δισ. ευρώ λήγοντα μέχρι το 2020 ή και λίγο μετά το 2020 προκειμένου να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό. Άρα στόχος μας είναι να έχουμε 90% συμμετοχή δηλαδή 135 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου