Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Και αυτόν τον δικαίωσε η ... Δικαιοσύνη

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/


Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού για το θέμα των υποβρυχίων.
Και γιατί να μην το κάνει άραγε, αφού τελικά μέσω δαιδαλώδων διαδρομών, το όλο ζήτημα θάφτηκε κανονικότατα. Όπως ακριβώς θάφτηκε διαχρονικότητα και το ζήτημα της Siemens και τα μύρια όσα υπόλοιπα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Εξεταστικές, παραεξεταστικές, προανακριτικές, παραπομπές. Το ζουμί είναι το ίδιο. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται μια κάρτα "βγές από την φυλακή" για όλους, αφού τελικά κανείς δεν πληρώνει για την λεηλασία του ελληνικού δημοσίου.
Για ιστορικούς λόγους, σας παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κάθε λόγο για να πανηγυρίζει.



Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος μου, καθώς και για τους σκευωρούς που οδήγησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο το Κοινοβούλιο σε μια πολιτικά ανήθικη και νομικά απαράδεκτη πρόταση δίωξης εναντίον μου.
Όπως είχα τονίσει και στις δύο ομιλίες μου στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις μου, τόσο η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και η απόφαση της Βουλής άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης ήταν νομικά έωλες, παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες.
Με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ήδη καταγγείλει: ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα.
Η Δικαιοσύνη, τηρώντας τους νόμους και μακράν κάθε πολιτικής σκοπιμότητας, με δικαίωσε.
Το Δικαστικό Συμβούλιο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της υποτιθέμενης παθητικής δωροδοκίας, και αναγνωρίζοντας αναρμοδιότητα για την ουσιαστική κρίση επί του δευτέρου αδικήματος, το παραπέμψε αναγκαστικά στην Τακτική Δικαιοσύνη.
Σύντομα, η σκευωρία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και η αλήθεια θα λάμψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου