Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 19-9-2011

Απάντηση για τις γεωτρήσεις από τον υπουργό Ενέργειας προς τους Ελληνοκύπριους
 Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ , ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αρχίσουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή. Ανέφερε επίσης πως τα ερευνητικά σκάφη θα συνοδεύονται από πλοία του στόλου.



 Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ ευρισκόμενος στην Ένωση Διπλωματικών Ανταποκριτών δήλωσε πως ¨Εάν οι Ελληνοκύπριοι εφαρμόσουν το ημερολόγιο που ανακοίνωσαν, και εμείς την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε την αναζήτηση πετρελαίου στην Μεσόγειο.

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Δημήτρης Χριστόφιας στην χτεσινή του ανακοίνωση, είπε πως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν οι δραστηριότητες για τις γεωτρήσεις .
Ο Γιλντίζ είπε πως οι έρευνες των Ελληνοκυπρίων για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούνε πρόκληση και προβοκάτσια και είπε πως ¨θα ερευνήσουμε για πετρέλαιο γύρω από όλη την νήσο Κύπρο. Θα αναζητήσουμε και στα νερά νοτίως του νησιού¨.
ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
Ο υπουργός Γιλντίζ ανέφερε πως ¨ Τα σεισμογραφικά πλοία θα συνοδεύονται από πλοία του στόλου. Η συνεργασία του Ισραήλ με τους Ελληνοκύπριους δεν ωφελεί τις υφιστάμενες σχέσεις.¨
Ο Γιλντίζ είπε πως ¨Καμμία ποιότητα πετρελαίου δεν είναι ανώτερη από την περηφάνια οποιουδήποτε πολίτη μας. Πριν την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, δεν υπάρχει συνεργασία στον ενεργειακό τομέα¨.
Ο Γιλντίζ προειδοποίησε ε σκληρή γλώσσα την Ε.Ε. λέγοντας πως ¨ Η Ε.Ε. είναι στα πρόθυρα μιας σημαντικής επιλογής. Θα κάνει μια σημαντική επιλογή ανάμεσα στο μεγαλείο της Τουρκίας και στην τοπική Ελληνοκυπριακή Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου