Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ανησυχία στη Wall για την τροπή της κρίσης χρέους

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να καταλαβαίνετε μερικά τα περί γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής , η Αμερική έχει ανάγκη άμεσης λύσης , το φωνάζει η wall και όταν οι αγορές προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται......και όταν αυτές κινούνται ....όλα είναι πιθανά......
Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.290,93-218,16 -1,90%  
  Nasdaq2.572,12-50,19 -1,91%  
Η Wall Street σήμερα

Με απώλειες σχεδόν 2% ξεκινούν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της  Wall Street έπειτα από πέντε διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις και ενώ η κλιμακούμενη ανησυχία για το ευρώ και την κρίση στην Ευρωζώνη δεν αφήνει περιθώρια για συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Η ανησυχία ότι και άλλες χώρες της Ευρώπης κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στη δίνη της κρίσης, οι συνεχείς και αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων και άλλων αξιωματούχων για την Ελλάδα και τα σενάρια χρεοκοπίας για τις ασθενέστερες οικονομίες της περιφέρειας συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα έντονης νευρικότητας και ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές περιμένουν το νέο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για τον περιορισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος κατά συνολικά 3 δισ. δολ. την επόμενα δεκαετία.

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου θα περιλαμβάνει 1,5 τρισ. δολ. από υψηλότερους φόρους κυρίως για τις επιχειρήσεις και τους εύπορους Αμερικανούς κάτι που αναμένεται πάντως να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυξήσεις φόρων.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 223,19 μονάδες (-1,94%) και βρίσκεται στις 11.285,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 50,25 μονάδων (-1,92%) φτάνοντας τις 2.572,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 25,14 μονάδων (-2,07%) και βρίσκεται στις 1.190,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones αξίζει να σημειωθεί ότι καμία δεν κινείται σε θετικό έδαφος. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Chevron Corp (-2,69%), η Bank of America Corp (-2,63%) και η Boeing (-2,55%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, το διαχωρισμό της σε τρεις ανεξάρτητες εισηγμένες εταιρείες ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας υπηρεσιών και προϊόντων ασφαλείας Tyco International.

Οι μέτοχοι της Tyco θα έχουν στην κατοχή τους το 100% και των τριών εταιρειών. Το κόστος για την υλοποίηση αυτή της κίνησης ανέρχεται σε 700 εκατ. δολ.

Σε προκαταρκτική συμφωνία με τη United Auto Workers κατέληξε εξάλλου η General Motors για νέα τετραετή σύμβαση εργασίας. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί ενώ η οριστική έγκριση από τα 48.500 μέλη της UAW αναμένεται να λάβει χώρα σε ψηφοφορία στο τέλος του μήνα.

“Εργαστήκαμε σκληρά για τη νέα σύμβαση η οποία αναγνωρίζει την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας,” ανέφερε η αντιπρόεδρος της GM, Cathy Clegg.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, πτώση 31% στα κέρδη και μικρή υποχώρηση των εσόδων ανακοίνωσε η εταιρεία κατασκευής κατοικιών Lennar για το γ΄ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 20,7 εκατ. δολ., ή 11 cents ανά μετοχή από 30 εκατ. δολ., ή 16 cents  ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 820,2 εκατ. δολ. από 825 εκατ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν στα 11 cents ανά μετοχή και τα έσοδα στα 794,4 εκατ. δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου