Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ομογένεια: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια - Οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, ενώ χορωδίες έψαλαν τα κάλαντα

 

Οι μαθητές της Δ' και της Στ' τάξης ερμηνεύουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της γιορτής του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (φωτ: Εθνικός Κήρυκας/Χριστόδουλος Αθανασάτος)

Με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους, οι μικροί μαθητές του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια κατάφεραν να αποτυπώσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ενορίας.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, οι μαθητές της 6ης, της 7ης, της 10ης και της 12ης Τάξης παρουσίασαν την αναπαράσταση της Γέννησης, με θέμα «Όταν ανοίγουν οι ουρανοί».

Έσφυζε από κόσμο η αίθουσα εκδηλώσεων «Πέτρος Πατρίδης» της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κατά την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ημερησίου Σχολείου, στην οποία συνέδραμαν μαθητές όλων των τάξεων (φωτ: Εθνικός Κήρυκας/Χριστόδουλος Αθανασάτος)

Στη συνέχεια, η Χορωδία των μαθητών της 4ης και της 6ης Τάξης έψαλε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, συνδέοντας νοερά το κοινό με τη μακρά παράδοση, που ακόμη συνταντούμε στις ελληνικές πόλεις αλλά και την επαρχία.


Παράλληλα, οι μαθητές της Δευτέρας Τάξης κέρδισαν τις εντυπώσεις με χορευτικό και τραγούδια υπό το θεματικό πρίσμα «Spreading Cheer Throughout the World». Ακολούθησε η Τετάρτη Τάξη με τα χορευτικά «March of Toy Soldiers» και «Santas Lil’ Helpers», ενώ η Πέμπτη Τάξη παρουσίασε το «Have Your Elves a Merry Little Christmas».

Στιγμιότυπο από θεατρικό δρώμενο (φωτ: Εθνικός Κήρυκας/Χριστόδουλος Αθανασάτος)

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απόδοση του μουσικού θεατρικού έργου «The Spirit of Christmas» («Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»), με πρωταγωνιστές τους μαθητές της 4ης και της 7ης Τάξης.

Η γιορτή έκλεισε με το χορευτικό φινάλε των τελειόφοιτων της 12ης Τάξης που είχε ως κεντρικό θέμα την εορταστική υποδοχή του νέου χρόνου (Celebrating the New Year), σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου