Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλος αριθμός τουρκικού στρατού και τεθωρακισμένων οχημάτων εισήλθαν στη βόρεια Συρία


(φωτό αρχείου)

Δεκέμβριος 23, 2023. Ελλάδα.

Μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων και Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν τα  σύνορα της Συρίας και κινούνται προς την επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τα τουρκικά media.

Οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες με συνεχείς αυτοκινητοπομπές διέσχισαν τα συριακά σύνορα προς τις περιοχές Γκαζιαντέπ και Ισλαχίγε. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τι συμβαίνει.

Επισημαίνεται ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τα σχέδια του τουρκικού στρατού να ξεκινήσει μια νέα διασυνοριακή επιχείρηση στη βόρεια Συρία κατά των μάχιμων μονάδων του Μονάδων Λαϊκής Αντίστασης (YPG), που σύμφωνα με τους Τούρκους είναι παρακλάδι του PKK.

Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί με τις πρόσφατες εξελίξεις, κυρίως με την ενδεχόμενη αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών συστημάτων αεράμυνας στις δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που καθοδηγούνται κυρίως από Κούρδους. 

Η Άγκυρα φοβάται ότι, σε περίπτωση πιθανών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο οπλισμός των κουρδικών δυνάμεων με αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων μικρού βεληνεκούς θα μπορούσε να αυξήσει το επίπεδο αντίδρασής τους στα επιθετικά τουρκικά drones Bayraktar.

Επιπρόσθετα, τους τελευταίους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει πρόσθετο εξοπλισμό και στρατιώτες στις βάσεις τους στη βόρεια Συρία.

Στο πλαίσιο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και το Ιράν έχει αυξήσει την στρατιωτική του παρουσία στη βόρεια Συρία.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου