Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Στο ΚΥΣΕΑ η αποστολή της φρεγάτας

EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Στη φάση του σχεδιασμού θα μπει η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή ναυτική επιχείρηση «Prosperity Guardian» (Διαφύλαξη της Ευημερίας) στην Ερυθρά Θάλασσα, με πηγές από το Πεντάγωνο να τονίζουν πως «πρόκειται για επιχείρηση και ως τέτοια θα σχεδιαστεί η συμμετοχή μας».

Κοινώς, η αποστολή αργεί ακόμη και οι συγκεκριμένες τεχνικές αποφάσεις θα ληφθούν αφότου οι επιχειρησιακοί παράγοντες λάβουν εγγράφως τις λεπτομέρειες από τους υπεύθυνους της. Και βεβαίως αφού συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, μετά τις γιορτές. Επίσης τότε θα συγκεκριμενοποιηθεί επίσημα, όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», και το ποια φρεγάτα θα είναι αυτή που θα συμμετέχει τελικά στην επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταγραφούν όλες οι φρεγάτες που έχουν τις τεχνικές δυνατότητες που απαιτούνται και θα γίνει πλήρης αξιολόγησή τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΜΕΚΟ και οι φρεγάτες «Ελλη» και «Λήμνος».

Όποια κι αν είναι πάντως δεν θα φύγει άμεσα. Ο σχεδιασμός θα είναι «by the book», λεπτομερέστατος και αυτό θέλει χρόνο και τυπικές διαδικασίες.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου