Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σεβαστή η απόφαση του ΔΗΚΟ να αποχωρήσει, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Συνάντηση με Δ.Χριστόφια μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/75858
Λευκωσία: Λύπη για την απόφαση του ΔΗΚΟ για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή είναι πλήρως σεβαστή.


Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση του ιδίου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη εκ μέρους της Γραμματείας του κόμματος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, μετά τη συνάντηση Χριστόφια - Καρογιάν, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο τόπος διέρχεται κρίσιμες στιγμές σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στα ζητήματα οικονομίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λήψη άμεσων μέτρων για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, ζητήματα που αφορούν την Προεδρία της ΕΕ, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την έκρηξη στο Μαρί.

«Θα ήταν λοιπόν πολύ αντιπαραγωγικό και αχρείαστο, κατά τη δική μας άποψη, τα κόμματα να εμπλακούμε σε μια μεταξύ μας αντιπαράθεση». Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, πρόσθεσε, πρέπει να δώσουμε τα χέρια και να επιδιώξουμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που τίθενται επιτακτικά ενώπιόν μας.

Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει στη λήψη άμεσων μέτρων και θα επιδιώξουν να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συλλογικότητα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, θα επιδιώξουν διμερείς συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να χειριστούν άλλα σημαντικά ζητήματα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

«Το μήνυμα που στέλνουμε στον κυπριακό λαό είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχεί. Θα επιδιώξουμε τα πράγματα να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και πάντοτε με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Αυτή είναι υπόσχεση που δίνουμε στον κυπριακό λαό», είπε.

Ερωτηθείς εάν συζήτησαν το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσε το ΑΚΕΛ τις δικές του προτάσεις και οι αποφάσεις ανήκουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θέση του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, είναι ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα τυγχάνει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης και αυτός είναι ο στόχος που θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν. Σε ερώτηση εάν ο κατάλογος με τα ονόματα που είχε δώσει το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Χριστόφια κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι η επιδίωξη του κόμματος. Είναι και άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνέχισε, ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με άνοιγμα προς την κοινωνία με την οποία θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε και να επιλύσουμε τα διάφορα προβλήματα «και όχι με κλείσιμο».

Σε σχόλιο ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αυτό είναι σωστό. «Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν και θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για όλο αυτά».

Σε παρατήρηση ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που έχουν ζητήσει εκλογές και πώς απαντά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί για πέντε χρόνια. «Θα εξαντλήσει λοιπόν αυτή τη θητεία και επαναλαμβάνω, το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή τη στιγμή είναι μια στείρα και άγονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων με στόχο την προώθηση των όποιων μικροκομματικών ή προσωπικών συμφερόντων».

Ελπίζω και εύχομαι να αρθούμε όλα τα κόμματα στο ύψος των περιστάσεων και συμπεριφερθούμε με γνώμονα πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου, πρόσθεσε λέγοντας ότι έτσι θα λειτουργήσει το ΑΚΕΛ. Δίχως επιθετικές διαθέσεις, όπως είπε, ή πολεμική έναντι κανενός κόμματος, αλλά επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου