Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στο μάτι του κυκλώνα Ιταλία, Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=98631

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, με τον Jose Zapatero να καθυστερεί τις διακοπές του και τον Silvio Berlusconi να προγραμματίζει για σήμερα διάγγελμα, την ώρα που οι αγορές επιτίθενται στα ομόλογα των χωρών τους.

Αντιμέτωπος με ένα κόστος δανεισμού – ρεκόρ και με αιτήματα για την παραίτησή του, ο Berlusconi θα επιχειρήσει σήμερα στο τηλεοπτικό του διάγγελμανα καθησυχάσει τους Ιταλούς και να τους διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνησή δεν θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει το επόμενο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.


Στις 3 ώρα Ιταλίας θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση του χρέους, που μετά το ελληνικό, είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών Giulio Tremonti θα ταξιδέψει στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Eurogroup Jean Claude Juncker για να συζητήσουν την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας.

Έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, για τις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ψηφιστεί ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της κυβέρνησης, ο οποίος περιλαμβάνει τις αλλαγές στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου