Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα - Χωρίς ρεύμα η Παλαιοκαστρίτσα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=84022&catID=14

Οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας φτάνουν σε λίγη ώρα με C130 στην Κέρκυρα όπου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να εκτιμηθεί η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί και να γίνει εκ νέου σχεδιασμός για την αντιμετώπισή της.

Στις 23:00 έφτασαν οι ενισχύσεις από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και κατευθύνθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς στο χωριό Λάκωνες, στη βορειοδυτική Κέρκυρα, που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας στην περιοχή Κομπίτσι, όπου η φωτιά έκανε στάχτη περισσότερο από 1000 στρέμματα μέσα σε τέσσερις ώρες, ενώ κατάστρεψε και ένα μεγάλο τμήμα από το νεκροταφείο της περιοχής.

Στις υπόλοιπες δεκάδες εστίες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Από την μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Παλαιοκαστρίτσας καθώς φλεγόμενοι κορμοί έπεσαν επάνω σε κολόνες της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν την πόλη και τα γύρω χωριά, με αποτέλεσμα εδώ και λίγη ώρα να έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος.




Στην περιοχή Κομπίτσι καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις απ ολόκληρη την χώρα .Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος αλλά και άντρες των ΕΚΑΜ. Από αέρος κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.



Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Είναι, δε, σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 6 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο.

Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Ήδη στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος κατευθύνεται στις πυρκαγιές στα βορειοδυτικά του νησιού στα χωριά, Λάκωνες και Αλειματάδες.






Μπαράζ πυρκαγιών πλήττει αυτή την ώρα την Κέρκυρα με την αστυνομία να αναζητά εμπρηστή με αυτοκίνητο τύπου cabrio χρώματος ασημί, ο οποίος –σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- απ΄ όπου περνά βάζει και από μία φωτιά!



Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική αναζητά τρόπο να διασπείρει οχήματα και πυροσβέστες σε περισσότερες εκ των έξι εστιών σε μεγάλο μήκος της μέσης και ΒΔ Κέρκυρας.

Η πιο κρίσιμη περίπτωση είναι η φωτιά που έχει κυκλώσει την κοινότητα Βιστόνων μετά το Μάρμαρο.

Αυτή την ώρα υπάρχουν επίσης εστίες στις περιοχές:

- Τρουμπέττα στις εγκαταστάσεις της αεροπορίας (ΕΥΠ)
- Στους Αλειμματάδες στο δρόμο προς τους Δουκάδες
- Σε δασική περιοχή της Μυρτιώτισσας
- Σε δασική περιοχή των Ερμόνων
- Στη Γέφυρα των Γιατρίνων

ΠΗΓΗ: CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου