Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προς το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων 30 ετών ο Dow Jones

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1254266

Dow11.838,73-27,89 -0,24%  
  Nasdaq2.694,5325,29 0,95%  
Η Wall Street σήμερα


Μικρές απώλειες διατηρούν οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων, παρά την προσπάθεια ανάκαμψης της ευρύτερης αγοράς με τον βιομηχανικό Dow Jones να θέτει υποψηφιότητα για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων 30 ετών. Η αδύναμη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ που πλέον μετρά δύο έτη φαίνεται να επισκιάζει τα ενθαρρυντικά εταιρικά μεγέθη.


"Υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια καθοδικής απόκλισης, έχουμε όμως ιστορικά υψηλά κέρδη από τις επιχειρήσεις και οι μετοχές μοιάζουν φθηνές σε σχέση με τα ομόλογα", σχολιάζει αναλυτής μετοχών της Wells Fargo Advisors.


Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εδραιώσουν το θετικό κλίμα στην αγορά, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με το χρέος των ΗΠΑ.


Μετά την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το πράσινο φως για την αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε χθες και η Γερουσία, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο υπεγράφη από τον πρόεδρο Barack Obama. Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού από τα 14,3 τρισ. δολ. κατά τουλάχιστον 2,1 τρισ. δολ. σε δύο στάδια, καλύπτοντας τις ανάγκες χρηματοδότησης της αμερικανικής κυβέρνησης για το 2012. Η αύξηση του ορίου θα πρέπει να ακολουθηθεί από ισοδύναμες μειώσεις των δαπανών επίσης σε δύο στάδια.


Δείκτες – Στατιστικά


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 11 μονάδες (-0,09%) και βρίσκεται στις 11.856 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 17μονάδων (0,65%) φτάνοντας τις 2.686 μονάδες. O S&P 500 κινείται σταθεροποιητικά στις 1.254 μονάδες.


Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δείκτες βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση τερματίζοντας τις συναλλαγές στα χαμηλά της ημέρας καθώς επιστρέφει στην αγορά η απαισιοδοξία για τις προοπτικές της oικονομίας. Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες άνω του 2% με τις ρευστοποιήσεις να κλιμακώνονται αισθητά τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης. Ο βιομηχανικός Dow Jones με βουτιά 265 μονάδων έχασε και το επίπεδο των 11.900 μονάδων ενώ συμπλήρωσε ταυτόχρονα την όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2008. Επτά διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο S&P -ήτοι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί επίσης από τον Οκτώβριο του 2008- διολισθαίνοντας σε αρνητικό έδαφος για το έτος.


Στα μάκρο της ημέρας, συνολικά 114.000 θέσεις εργασίας πρόσθεσε τον Ιούλιο ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ σύμφωνα με την έρευνα για την απασχόληση της Automatic Data Processing (ADP) και της συμβουλευτικής Macroeconomic Advisers.


Τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας ήταν ελαφρώς καλυτέρα των εκτιμήσεων καθώς οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 105.000 θέσεις εργασίας σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.


Τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 145.000 από το μέγεθος των 157.000 που ανακοινώθηκε αρχικά.


Οι μεγάλες επιχειρήσεις πρόσθεσαν 9.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι μεσαίες επιχειρήσεις πρόσθεσαν 47.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι μικρές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 58.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την έκθεση ο κλάδος των υπηρεσιών δημιούργησε 121.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ ο κλάδος της βιομηχανίας εμφάνισε πτώση 7.000.


Υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούλιο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.


Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διολίσθησε στις 52,7 μονάδες τον Ιούλιο από 53,3 μονάδες τον Ιούνιο και 54,6 μονάδες το Μάιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρή άνοδο του δείκτη στις 53,5 μονάδες.


Πτώση για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούνιο στις ΗΠΑ.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι παραγγελίες σημείωσαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα πτώση 0,8% στα 440,69 δισ. δολ. ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση 1%.


Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.


Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Time Warner Inc. για το β΄ τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Ειδικότερα, τα κέρδη της Time Warner ανήλθαν σε 638 εκατ. δολ. ή 59 cents ανά μετοχή από 562 εκατ. δολ. ή 49 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 7,03 δισ. δολ. από 6,38 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Αύξηση κερδών και τζίρου κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η Constellation Energy Group, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 108 εκατ. δολ., ή 49 σεντς ανά μετοχή, από 84 εκατ. δολ., ή 36 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες σημείωσαν άνοδο στα 76 σεντς από 71 σεντς.


Αύξηση κερδών και εσόδων παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο η MasterCard Inc. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 608 εκατ. δολ., ή 4,76 δολ. ανά μετοχή, από 458 εκατ. δολ., ή 3,49 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 4,22 δολ. ανά μετοχή. Ταέσοδατης MasterCard αυξήθηκαν 22% στα 1,7 δισ. δολ.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου