Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Απέφυγε την "ιστορική ημέρα" ο Dow

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1254322
Dow11.896,4429,82 0,25%  
  Nasdaq2.693,0723,83 0,89%  
Η Wall Street σήμερα
Κερδίζει τη μάχη για το θετικό έδαφος η Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να αντιστρέφει απώλειες 166 μονάδων και να γλυτώνει το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα 30ετίας σε μια συνεδρίασης έντονης μεταβλητότητας και αυξημένου όγκου συναλλαγών.

Μία ημέρα μετά την υπογραφή του επίμαχου νομοσχεδίου για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και ενώ οι αμερικανικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ανακοινώνουν κέρδη-ρεκόρ στο τρίμηνο, θα περίμενε κανείς πως το στοίχημα της αγοράς για την άνοδο θα ήταν πιο εύκολο να κερδηθεί. Η απογοήτευση όμως για την παρατεταμένη αδυναμία της ανάκαμψης στις ΗΠΑ αλλά και οι φόβοι για διπλή ύφεση κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s προειδοποίησε για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους απειλεί τα συμφέροντα των κατόχων αμερικανικού χρέους.

Η προειδοποίηση της Moody’s έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ που επιβεβαιώνουν πως η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει εύθραυστη. Ενδεικτικά:

-Ο δείκτης ISM του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό 17 μηνών τον Ιούλιο.
-Ο δείκτης ISM μεταποιητικής δραστηριότητας βρέθηκε σε χαμηλό δύο ετών τον Ιούλιο.
-Οι απολύσεις έφτασαν σε υψηλό 16 μηνών τον Ιούλιο
-Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε τον Ιούνιο με το χαμηλότερο ρυθμό από το Νοέμβριο
-Η καταναλωτική δαπάνη υποχώρησε τον Ιούνιο για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 20009.
-Η αμερικανική οικονομία διένυσε τη χειρότερη εξάμηνη περίοδο από τη λήξη της ύφεσης.
-Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009
-Οι λιανικές πωλήσεις, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων και των κατασκευαστικών υλικών, κατέγραψαν τη μικρότερη άνοδο τον Ιούνιο σε διάστημα 11 μηνών.
-Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών υποχώρησαν τον Ιούνιο σε χαμηλό 7 μηνών
-Το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε 15% το Μάιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 29,82 μονάδες (0,3%) στις 11.896,44 μονάδες, δίνοντας τέλος στο πτωτικό σερί των προηγούμενων 8 συνεδριάσεων. Στα χαμηλά ημέρας ο δείκτης έχανε 1,4%.  Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 23,83 μονάδων (0,9%) και έκλεισε στις 2.693,07 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,29 μονάδων (0,5%) κλείνοντας στις 1.260,34 μονάδες.

Στο μεταξύ, στα ADRs ελληνικών εταιρειών στη Wall Street, η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,81% και έκλεισε στα 1,22 δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου