Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Καπετάνιος Πίρι Ρέϊς: «Είμαστε στο Οικόπεδο 12 -Αν μας επιτεθεί ο οποιοσδήποτε, τα τουρκικά πλοία θα απαντήσουν»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



  • Το σημείο «G» τέμνει εν μέρει το οικόπεδο 12
  • Ταυτίζει το σημείο «G» με τα Οικόπεδα 8-9 στην ΑΟΖ της ΚΔ
  • Αν δεν λάβουν οποιαδήποτε νέα εντολή από την Τουρκία θα αποχωρήσουν από την περιοχή στις 5 Οκτωβρίου

Τον πλου του συνεχίζει το «Πίρι Ρέϊς» στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, ενώ πριν από λίγο ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε επί λέξει σε τουρκικά μέσα ότι "είμαστε στο οικόπεδο 12 και αν μας επιτεθεί ο οποιοσδήποτε, τα τουρκικά πλοία που μας συνοδεύουν θα απαντήσουν».




Είπε επίσης ότι αν δεν λάβουν οποιαδήποτε νέα εντολή από την κυβέρνηση της Τουρκίας θα αποχωρήσουν από την περιοχή στις 5 Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων αξιοποιώντας τα τουρκικά ΜΜΕ, διαρρέοντας πληροφορίες και χάρτες που θέλουν το Πίρι Ρέϊς να κάνει έρευνες εντός του οικοπέδου 12. Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο χάρτης της “Μιλιέτ” σύμφωνα με τον οποίο, η θαλάσσια περιοχή την οποία η τουρκική πλευρά ονόμασε περιοχή “G”, τέμνει εν μέρει το οικόπεδο 12.



Ο χάρτης, εκτός από την τομή μεταξύ οικοπέδου 12 και περιοχής “G”, εμφανίζει την περιοχή αυτή να ταυτίζεται με τα οικόπεδα 8 και 9 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Το σημείο G είναι, στην ουσία, είναι ένα από τα οικόπεδα που «έκοψαν» οι Τούρκοι. Πρόκειται δηλαδή για τις περιοχές που θα διεξάγουν έρευνες οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου