Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ Αντιδράσεις για τις θέσεις ΗΕ και ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

«Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τερματίσει τις έρευνες ή δεν μοιραστεί με ολόκληρη την Κύπρο, με τους πολίτες μας (σ.σ. στο ψευδοκράτος) τις πηγές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θα βρει κατά τις έρευνες, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, αναφερόμενος στις έρευνες του ερευνητικού σκάφους Πιρί Ρεΐς.

Ο Γιλντίζ είπε επίσης ότι «τα πολεμικά σκάφη, πού και πού συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος, εκεί όπου πρέπει» και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται για γεωτρήσεις, αλλά για σεισμικές έρευνες».


Δεν είναι στην αρμοδιότητα των Ηνωμένων Εθνών

Μιλώντας στον 107.6, η Υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, δήλωσε ότι, μετά τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δεν αποκλείεται να αλλάξει ο γεω-στρατηγικός χάρτης στην περιοχή της Μεσογείου. Σύμφωνα με την κυρία Αντωνιάδου, αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένοι αντιδρούν στις έρευνες της Κύπρου.
Αναφερόμενη στη δήλωση του ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για το θέμα των ερευνών, η κυρία Αντωνιάδου είπε ότι τα ΗΕ έχουν ρόλο προσφοράς καλών υπηρεσιών και όχι οποιασδήποτε διαμεσολάβησης. Σημείωσε επίσης ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αναβολής των ερευνών, σχολιάζοντας δηλώσεις του διευθυντή Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη. Οι τεχνοκράτες, είπε, δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα.

Πώς να πάμε στη Χάγη...;

Μιλώντας στον 107.6, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στέφαν Φούλε, είπε ότι, για να οδηγηθούμε στη Χάγη, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο κυβερνήσεις, της Κύπρου και της Τουρκίας. Διερωτήθηκε πώς θα πάμε στη Χάγη, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο κύριος Κασουλίδης είπε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στη χώρα μέλος της, δηλαδή την Κύπρο, και να καταδικάσει τις απειλές της Άγκυρας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι δεν θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο η Τουρκία. «Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί», είπε ο κ. Κασουλίδης, «είναι τα όποια τετελεσμένα δημιουργήσει αυτή η στάση».



Πηγή: Ράδιο 107,6

28/09/2011 - 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου