Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Spiegel Online: «Ο μίστερ-Κρίση μιλάει ωραία αλλά χωρίς καμία κριτική»!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Αναφορά στην επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο αλλά και στην ομιλία του στους Γερμανούς Βιομήχανους κάνει το Spiegel Online .



Σε σχετικό σχόλιο του αναφέρει: «Ο μίστερ-Κρίση (αναφέρεται στον πρωθυπουργό) μιλάει ωραία – καμία κριτική, ούτε λέξη για χρεοκοπία μπροστά στους κορυφαίους εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός με εξαιρετική εγκαρδιότητα. Το μήνυμά του "Yes, we can"»

«Ο Παπανδρέου είναι επίτιμος προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας είναι εκ φύσεως φανατικοί οπαδοί των σοσιαλιστών πρωθυπουργών. Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουν περιθώρια για πολιτικά τεχνάσματα. Τα ‘αφεντικά’ της Γερμανίας πρέπει να ποντάρουν στον Παπανδρέου, γιατί ξέρουν ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, πιθανόν να καταρρεύσει και το ευρώ, και μαζί του η δυνατότητα φθηνών εξαγωγών για τις επιχειρήσεις τους.»

Και το σχόλιο καταλήγει: «Για τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας εκείνο που μετράει κυρίως είναι ότι ενώπιόν τους βρίσκεται κάποιος, που δεν τα έχει παρατήσει , που πιστεύει στην Ευρώπη, αγωνίζεται και δουλεύει σκηρά. ‘Μπορώ να εγγυηθώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της’, λέει ο Παπανδρέου ολοκληρώνοντας την ομιλία του και προσθέτει: ‘το πρόβλημά μου δεν είναι εάν θα επανεκλεγώ. Το πρόβλημά μου είναι να σώσω αυτή τη χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου