Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απεργία πείνας προβαίνουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Καταδικάζοντας την κράτηση ορισμένων Παλαιστινίων για χρόνια σε συνθήκες απομόνωσης.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ άρχισαν σήμερα, Τετάρτη, απεργία πείνας, καταδικάζοντας την κράτηση ορισμένων Παλαιστινίων για χρόνια σε συνθήκες απομόνωσης, δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Κρατουμένων Ίσα Καράκε.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλοι οι (Παλαιστίνιοι) κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές άρχισαν απεργία πείνας τριών ημερών, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί, ως μια προειδοποίηση προς τις ισραηλινές αρχές», δήλωσε ο Καράκε σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα.
Επίσης «σχεδόν 200 κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και άλλοι άρχισαν χθες (Τρίτη) απεργία πείνας επ' αόριστον για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη κράτηση σε συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη τους Άχμαντ Σααντάτ για τέσσερα χρόνια», προσέθεσε ο υπουργός.



«Υπάρχουν κρατούμενοι που κρατούνται σε συνθήκες απομόνωσης για δέκα χρόνια», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι η απεργία επεκτάθηκε σε όλες τις φυλακές για να καταδικαστεί η κράτηση στην απομόνωση, όπως και τα όλο και περισσότερα μέτρα κολασμού που λαμβάνονται κατά των κρατουμένων, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Οι σωφρονιστικές αρχές επέβαλαν βαριές ποινές και μέτρα άνευ προηγουμένου, κάνοντας τους κρατούμενους να εξεγερθούν κατά όλων των κανόνων που ισχύουν στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής», κατέληξε.
Σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται από το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων σχεδόν 200 ανήλικοι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου