Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......το Ισραήλ για άλλη μια φορά εμφανίστηκε στην σκηνή αψηφώντας όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ανακοίνωσε την ανοικοδόμηση 1.100 νέων κατοικιών.
«Κρύο ντους» για το Κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής ήταν η απόφασης του Ισραήλ που προσπαθεί για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και της αποτροπή της ιδέας αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Σήμερα στο ΣΑ του ΟΗΕ η συζήτηση για το αίτημα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους. 

  

  Σήμερα η μεγάλη μέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς αναμένεται η συζήτησης για το ιστορικό αίτημα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους .
Έντονο παρασκήνιο διπλωματίας εντωμεταξύ επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους ενόψει της επίσημης συζήτησης στο ΟΗΕ με στόχο την αποτροπή της παλαιστινιακής ιδέας αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.
Στο θωρακισμένο αυτό διπλωματικό πεδίο δεν άργησε να έρθει μία κακόβουλη είδηση στο Κουαρτέτο για το Μεσανατολικό που πρωταγωνιστή στον πρώτο ρόλο στις προσπάθειες αυτές, από το Ισραήλ. Το Τελ- Αβιβ ξεκίνησε ανοικοδόμηση 1100 νέων οικισμών στην Δυτική Όχθη…
Στην συνεδρία της περασμένης Δευτέρας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανέβαλε για σήμερα - Τετάρτη την συζήτηση για το ιστορικό αίτημα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.
Στις 16.30 τοπική ώρα Τουρκίας αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτησης στο Συμβούλιο και το δεκαπενταμελές συμβούλιο έχει ανάγκη το «Ναι»εννέα μελών για την αποδοχή του αιτήματος. Παράλληλα κανένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου δεν πρέπει να απορρίψει το αίτημα.
Οι ΗΠΑ όπως είναι γνωστό θα ασκήσουν βέτο στο ΣΑ και προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν τα «εννέα ναι».
Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το αίτημα δεν θα υπάρξει ανάγκη και στην άσκηση του βέτο υπό της Αμερικής με αποτέλεσμα να γλυτώσει χωρίς να δεχθεί σοβαρά τραύματα το ιμαζ της Ουάσιγκτον, στην Μέση Ανατολή.
Στην εικονική εξίσωση του ζητήματος θεωρητικά αναφέρεται ότι η Ρωσία, Κίνα ,Ινδία , Βραζιλία , Νότια Αφρική και ο Λίβανος θα πουν το «ναι» ενώ αναμένεται το ταμπλό να συμπληρωθεί με την αποχή των χωρών Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και την Πορτογαλία .Οι κρίσιμες χώρες που θα λύσουν το γόρδιο δεσμό των εννέα «ναι»,είναι η Νιγηρία, Βοσνίας Ερζεγοβίνη και το Γκαμπόν.
Οι χλωρές αυτές λοιπόν ήδη βρίσκονται υπό την θωράκιση όχι μονάχα των Παλαιστινίων αλλά της Αμερικής και του Ισραήλ…
Η δεύτερη πολιτική τακτική της Ουάσιγκτον στο λεπτό αυτό θέμα είναι να αργοπορήσει όσο γίνεται την διαδικασία ψηφοφορίας ώστε να κερδίσει χρόνο με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστίνης.
Το Συμβούλιο που σήμερα έχει στην διάθεση του ακριβώς 35 μέρες για την έκδοση της απόφασης αυτής στο θέμα αναγνώρισης του Νοτίου Σουδάν είχε εγκριθεί με ψήφους των 193 μελών του ΟΗΕ εντός τριών ημερών.
Το παλαιστινιακό αίτημα αν θα απορριφτεί τότε ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κράτους θα μεταφέρει το αίτημα στην Γενική Συνέλευση  του ΟΗΕ η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχετικό ψήφισμα.
Καθώς λοιπόν τα βλέμματα όλου του κόσμου έχει στραφεί στις συζητήσεις στα Ηνωμένα Έθνη , το Ισραήλ για άλλη μια φορά εμφανίστηκε στην σκηνή αψηφώντας όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ανακοίνωσε την ανοικοδόμηση 1.100 νέων κατοικιών.
«Κρύο ντους» για το Κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής ήταν η απόφασης του Ισραήλ που προσπαθεί για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και της αποτροπή της ιδέας αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου