Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Παραδοχή φόβου-Τούρκοι: ”Οι Έλληνες παίρνουν ισραηλινά όπλα, αγόρασαν Rafale & θα αποκτήσουνF-35-Μας στριμώχνουν μαζί με τις ΗΠΑ”!

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πολλά νεύρα από την Τουρκία και πάλι! Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Η Ελλάδα έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία: Κοινή δήλωση με τις ΗΠΑ! Στην Κρήτη μετέβη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τσούνη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τον Στρατηγό Κ. Φλώρο και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Η άσκηση «Poseidon’s Rage 22» στην οποία συμμετείχαν και τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 και F-15 των ΗΠΑ, ξεκίνησε στο νησί της Κρήτης στις 11 Ιουλίου.

Ο Δένδιας είπε ότι στόχος των ελληνικών και αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών που πραγματοποιούν ασκήσεις πάνω από το Αιγαίο είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Έλληνας υπουργός έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία λέγοντας ότι «η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει άλλη πρόκληση, επιθετικότητα και αναθεωρητική προσέγγιση».

Το ότι ότι F-35 και F-15 θα αναπτυχθούν στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης, αποκαλύπτει την επιθετική στάση της Ελλάδας.

Ενώ η Ελλάδα θέλει μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, προσπαθεί επίσης να αποτρέψει την πώληση F-16 στην Τουρκία.”

Το δημοσίευμα:

Τι αναφέρουν για την ισραηλινή ενίσχυση των ΕΔ

”Υποστηρίχθηκε ότι η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είχε φτάσει στο τελικό στάδιο. Αναφέρθηκε ότι θα αγοραστούν 27 πυραυλικά συστήματα έναντι 70 εκατ. ευρώ και ότι τα συστήματα αυτά θα αρχίσουν να αποστέλλονται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023.

Είναι επίσης μεταξύ των ισχυρισμών ότι τα πυραυλικά συστήματα που σχεδιάζεται να αγοραστούν θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Η Ελλάδα υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με το Ισραήλ για την πώληση drones, με τη Γαλλία για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafael και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, που πήγε στο Πεντάγωνο, ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν να πουλήσει πολεμικά αεροσκάφη F-35 στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση, ο Όστιν τόνισε ότι η αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα είναι «πιο δυνατή από ποτέ».

SPIKE NLOS

Με βεληνεκές 32 χιλιομέτρων, το Spike NLOS είναι ο πύραυλος μεγαλύτερου βεληνεκούς της οικογένειας Spike. Είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει εχθρικά άρματα μάχης σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μια μπαταρία Spike NLOS μπορεί να καλύψει μια πολύ σημαντική περιοχή. Το Spike NLOS είναι ένας αντιαρματικός πύραυλος 5ης γενιάς με μια εξαιρετικά προηγμένη μονάδα ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης που μπορεί να εμπλέξει παθητικά τον στόχο χωρίς σήμανση GPS, λέιζερ.”

Το δημοσίευμα:


ΠΗΓΗ https://directus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου