Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Με λογικές του 3% οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες


Πάνος Αμυράς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι το ναυάγιο έγινε εντός του πεδίου ευθύνης των ελληνικών Αρχών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα. Ο επικεφαλής της Frontex που μετέβη στην Καλαμάτα συνεχάρη τις ελληνικές δυνάμεις «που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν ζωές».

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των ροών από την Υποσαχάρια Αφρική προς τη Δύση μέσω της Κεντρικής Μεσογείου, ενώ τόνισε τις δυσκολίες έρευνας και διάσωσης σε μια θαλάσσια περιοχή διπλάσια από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία μαζί.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι «το Μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό, ας είμαστε ειλικρινείς». Μάλλον όλοι τους αγνοούν πώς έχουν τα πράγματα, πρέπει να ακούσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος επέπληξε δημοσίως τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας κάνοντας μαθήματα ευστάθειας πλοίων. Νεολαίοι του επιτέθηκαν φραστικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας την ως «τυμβωρύχο», επειδή φωτογραφήθηκε μπροστά στο φράχτη του Εβρου.

Ευρωβουλευτής του επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για την τραγωδία και αμέσως μετά διέγραψε την ανάρτηση. Στελέχη του επιδοκίμασαν τη στάση των «ημιπιτσιρικάδων» απέναντι στην κυρία Σακελλαροπούλου, υποψήφια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοτώνει κόσμο με τις αποτροπές και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε τον Γκάντι για να επικρίνει τον δυτικό πολιτισμό.

Ούτε λέξη για τα κυκλώματα των διακινητών που θησαυρίζουν με ανθρώπινες ψυχές ούτε ψήγμα αυτοκριτικής για την περίοδο της Μόριας και των άλλων κολαστηρίων στα νησιά του Αιγαίου. Μόνο κατηγορίες για όσους φωτογραφίζονται μπροστά από το φράχτη του Εβρου και θεωρίες συνωμοσίας κατά του Λιμενικού – τη μια ότι «ρυμουλκούσε» το σαπιοκάραβο και την άλλη ότι «αδρανούσε» όταν τα περιθώρια επέμβασης ήταν περιορισμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διολίσθησε στις λογικές του 3%, δεν είναι τυχαίο ότι και τα ποσοστά του διαρκώς φθίνουν, από το 31,5% των εκλογών του 2019, έφτασε στο 20% τον περασμένο Μάιο, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι την άλλη Κυριακή μπορεί οι κάλπες να κρύβουν ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άθλιοι διακινητές φόρτωσαν 600 ανθρώπους σε ένα σαπιοκάραβο, δεν τους έδωσαν ούτε ένα σωσίβιο και τους έστειλαν στο δρομολόγιο του θανάτου εισπράττοντας 5 εκατομμύρια δολάρια. Το καράβι θα μπορούσε να τουμπάρει ανά πάσα στιγμή, μια μετατόπιση ομάδας μεταναστών αρκούσε για να γίνει το κακό, όπως και τελικώς συνέβη.

Το πολύνεκρο ναυάγιο δεν προσφερόταν εξαρχής για κομματική σπέκουλα. Ομως στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε η λογική της φτηνής αντιπαράθεσης.

Η Ελλάδα δεν είναι πια πύλη των διεθνών μεταναστευτικών ροών της Ασίας και της Αφρικής, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο φράχτης δεν είναι δείγμα απανθρωπιάς, αλλά μέσο για την προστασία των συνόρων μας, το είπε πολύ απλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους «αγανακτισμένους» συριζαίους.

Ολοι θυμόμαστε την υβριδικού τύπου εισβολή που δέχθηκε η χώρα μας τον Μάρτιο του 2020 από χιλιάδες μετανάστες, που εργαλειοποιήθηκαν από την Τουρκία. Μπορεί οι «μπίζνες» να κόπηκαν με την αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας και κάποιοι που έβγαζαν λεφτά πουλώντας ανθρωπισμό ή νοικιάζοντας σπίτια να δυσαρεστήθηκαν. Ομως λύση δεν είναι να επιστρέψουμε στις λογικές ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα γιατί μπορεί η Ευρώπη να ολιγωρεί μπροστά στο πρόβλημα, αλλά μέχρι οι Βρυξέλλες να διαμορφώσουν ενιαία στρατηγική, η Ελλάδα δεν θα γίνει ξανά το θύμα της υπόθεσης. Δεν τον θέλει κανείς παρά μόνο όσοι ταυτίζονται με το 3%.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου