Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ναυάγιο στην Πύλο


Μανώλης Κωστίδης

«Αυτή η τραγωδία στην περιοχή της Μεσογείου δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί τις ευθύνες και τα βάρη δίκαια και να εργαστεί συλλογικά για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ροών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο στην οποία αναφέρει:

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από τη βύθιση ενός αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.»

«Αυτή η τραγωδία στην περιοχή της Μεσογείου δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Δεν είναι δυνατόν να προληφθούν τέτοιες καταστροφές χωρίς να εξαλειφθούν τα αίτια της παράτυπης μετανάστευσης. Η αντίστροφη αναζήτηση λύσεων μπορεί μόνο να αυξήσει τα δεινά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, καθώς και τους θανάτους στη θάλασσα.»

«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο και η εξεύρεση μόνιμων λύσεων στα προβλήματά τους είναι κοινή ευθύνη όλων μας. Αυτό το τραγικό περιστατικό κατέδειξε για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη η διεθνής κοινότητα να βρει μια λύση σε αυτό το ζήτημα.»

«Καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η 20η Ιουνίου, καλούμε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να μοιραστεί τις ευθύνες και τα βάρη δίκαια και να εργαστεί συλλογικά για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ροών στη περιοχή μας.»

ΠΗΓΗ https://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου