Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Πολιτισμός Τσίπρα αλά καρτ


Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

«Εγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο. Σκάφος γεμάτο με μετανάστες από τη Λιβύη βυθίστηκε σε σημείο όπου έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη – μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου.

Από χτες το βράδυ ήταν κάποια πλοία του Λιμενικού κι ένα ελικόπτερο εκεί και παρ’ όλα αυτά δεν τα κατάφεραν -να τους σώσουν- παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Δυστυχώς, η ανθρώπινη ζωή… έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση».

ΠΟΙΟΣ έκανε αυτή τη δήλωση; Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Από τον Ιούλιο του 2019 ως την 14η Ιουνίου 2023 είναι ο μόνος που συστηματικά καταγγέλλει την Ελλάδα δυσφημώντας τη διεθνώς. Τώρα κατήγγειλε το Λιμενικό Σώμα. Φυσικά, λόγω απουσίας Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία!

Σας υπενθυμίζω την πιο πρόσφατη τραγική διαστρέβλωση της αλήθειας από τον Τσίπρα, την οποία ξένοι αριστεροί δημοσιογράφοι-συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισαν «ως εγκληματική αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»: αφορούσε στους 39 παράτυπους μετανάστες που μετέφερε Τούρκος διακινητής σε πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε σε νησίδα στην κοίτη του Εβρου. Ο Τσίπρας επέμενε ότι η νησίδα ήταν ελληνική κι έπρεπε να παρέμβουν οι Ελληνες σε… τουρκικό έδαφος για να τους διασώσουν. Ετσι, ξεκίνησε η «ιστορία» της τετράχρονης «νεοφώτιστης» και ανύπαρκτης Μαρίας -τη «βάφτισαν» ανήμερα της γιορτής της Παναγίας- που τσίμπησε σκορπιός θανατηφόρος και πέθανε αβοήθητη…

Οι ομοιότητες των δύο ιστοριών; Το σαπιοκάραβο δεν ήταν στην ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά στα διεθνή, σε περιοχή που ελέγχεται από το Λιμενικό και τη FRONTEX. Το Λιμενικό επικοινώνησε με τον καπετάνιο του σκάφους τρεις φορές, ο οποίος δεν ήθελε βοήθεια και επέμενε ότι προορισμός του ήταν η Ιταλία.

Η νησίδα του Εβρου δεν ανήκε στην Ελλάδα, αλλά ήταν τουρκικό έδαφος. Αλλά ο Τσίπρας κατήγγειλε διεθνώς την αναλγησία της κυβέρνησης, Αύγουστο 2022, που «άφησε αβοήθητη τη Μαρία να πεθάνει». Τώρα καταγγέλλει τους Λιμενικούς ότι ήταν παρόντες στο ναυάγιο «και δεν κατάφεραν τίποτε», απειλώντας τους με έρευνες, παρασιωπώντας την παρουσία της FRONTEX. Η 4χρονη Μαρία έγινε οι… εκατοντάδες που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, «γιατί η ανθρώπινη ζωή… έχει να κάνει… από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου» και συμπλήρωσε: «Ο πολιτισμός μας περνάει μεγάλη κρίση». Δηλαδή, τους άφησε το Λιμενικό να πνιγούν, επειδή επικρατεί ο ρατσισμός του πολιτισμού; Ελεος!

Μία λέξη προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, που ακόμη στρουθοκαμηλίζει αφήνοντας την Ελλάδα και την Ιταλία να δέχονται το μεγάλο κύμα των παράτυπων μεταναστών, χωρίς αλληλεγγύη, δεν βρήκε να πει. Τη Μόρια της λάσπης, της ντροπής και της αθλιότητας που έστησε εκείνος την ξέχασε. Μιλάει για πολιτισμό αυτός, όταν τα ρεμάλια της νεολαίας του προπηλάκισαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μη μας κουνάει το δάκτυλο ο τελειωμένος Τσίπρας. Οκτώ και σήμερα!

Ελεύθερος Τύπος

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου