Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΗΠΑ: Παρέμβαση Γκουντέρες για την τραγωδία στην Πύλο


Παρέμβαση από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουντέρες για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε προσπαθώντας να επανατοποθετήσει το ζήτημα σε μία διαφορετική βάση.

Ανέφερε πως δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό.

Μάλιστα, κάλεσε την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και να συνεργαστεί και να διαμορφώσει μία νέα μεταναστευτική πολιτική η οποία θα αποτρέψει στο μέλλον να ξαναγίνουν τέτοιες τραγωδίες.

Ντόναλντ Τραμπ: Ελεύθερος από το δικαστήριο – Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Πληθαίνουν οι ποινικές διώξεις για τον πρώην  Αμερικανό πλανητάρχη. Η πρώτη δίωξη έγινε πριν από λίγους μήνες στην Νέα Υόρκη, κι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που σε έναν πρώην πρόεδρο ασκείται ποινική δίωξη.

Τώρα, έσπασε ένα νέο «ρεκόρ», καθώς έγινε ο πρώτος που του ασκήθηκε ομοσπονδιακή δίωξη. Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που μπορεί να επιφέρουν στον Τραμπ ποινή κάθειρξης πολλών ετών.

Συγκεκριμένα κατηγορείται  για 37 ποινικά αδικήματα. Τα 31 έχουν να κάνουν με απόκρυψη πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, 5 που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να μην δώσει στις Αρχές αυτά τα διαβαθμισμένα έγγραφα, και ένα που έχει να κάνει με ψευδείς δηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακόμη, συνεχίζονται δύο έρευνες σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, εάν δηλαδή προέτρεψε τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, και η δεύτερη με την Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου πήρε τηλέφωνο τον Γραμματέα της Τζόρτζια και του είπε πως χρειάζεται μόνο 25.000 ψήφους και τον πίεσε να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου