Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Κρατική τρομοκρατία ασκεί το Ισραήλ".Κι άλλο λάδι στη φωτιά από Ερντογάν!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8219

"Πρέπει να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τους Παλαιστίνιους", δήλωσε  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, καλώντας έκτακτη σύγκληση των υπηρεσιών ασφαλείας. 

   

Ο Ερντογάν ωστόσο πέρασε και πάλι στην αντεπίθεση, δηλώνοντας στην αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Σουρούκ ότι το Ισραήλ έχει εξελιχθεί σε "κακομαθημένο παιδί". Κατηγόρησε μάλιστα το Τελ Αβίβ ότι "όχι μόνο ασκεί κρατική τρομοκρατία εναντίον των Παλαιστινίων αλλά άρχισε να ενεργεί ανεύθυνα". Το Ισραήλ "δεν θέλει να αναγνωρίσει τα λάθη του ή ότι ο κόσμος γύρω του αλλάζει", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στο "Μαβί Μαρμαρά".

   

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο Κάιρο αργά το βράδυ και αύριο θα παραβρεθεί στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ Άγκυρα και Κάιρο αναμένεται να υπογράψουν μια "διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας".

   

Την Τετάρτη ο Ερντογάν θα βρίσκεται στην Τυνησία και την Πέμπτη θα πάει στη Λιβύη. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη στη Λιβύη μετά την πτώση της Τρίπολης και την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου