Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμες για συνεργασία είναι η ΑΗΚ η Noble και Delek Στον τομέα του φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ετοιμες για συνεργασία είναι η ΑΗΚ η Noble και Delek


Την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου εκφράζουν τόσο η ΑΗΚ όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, συνάντηση εργασίας μεταξύ της ΑΗΚ και των εταιρειών Noble και Delek αναφορικά με το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Η σημερινή συνάντηση, όπως αναφέρεται, ήταν συνέχεια προηγούμενων επαφών μεταξύ της ΑΗΚ και των δύο εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξόρυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης φυσικού αερίου.

Ως γνωστό, προστίθεται, οι εταιρείες Noble και Delek έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης του ισραηλινού κοιτάσματος στο Leviathan, ενώ η εταιρεία Noble αρχίζει προσεχώς τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη.

Σημειώνεται ότι τόσο η ΑΗΚ, όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του Φυσικού Αερίου.

Ο ρόλος της ΑΗΚ, αναφέρει η ανακοίνωση, θεωρείται από τις δύο εταιρείες ως πολύ σημαντικός, αφού η ΑΗΚ θα είναι ο σημαντικότερος και ίσως ο μοναδικός, αρχικά, καταναλωτής Φυσικού Αερίου.

Η ΑΗΚ, συνεχίζει, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την όσο το δυνατό συντομότερη έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις δύο μονάδες παραγωγής αρ.4 και αρ. 5 συνδυασμένου κύκλου στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμού Βασιλικού, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ΑΗΚ τονίζει για ακόμη μία φορά την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, η οποία διεξάχθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, εξετάστηκαν διάφορες τεχνικές και άλλες πτυχές, σχετικά με το έργο έλευσης φυσικού αερίου στην Κύπρο, έτσι ώστε οι δύο πλευρές να είναι καλύτερα προετοιμασμένες, σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης εργασίας, την οποία χαρακτηρίζουν ως πολύ χρήσιμη και παραγωγική και δεσμεύονται να συνεχίσουν τις επαφές τους, έτσι ώστε να διασαφηνιστούν όλες οι πτυχές σχετικά με το εν λόγω έργο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου