Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 12-9-2011

Jerusalem Post : Οι ΗΠΑ και η Γερμανία να φρενάρουν τον Ερντογάν
Μετά την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον στόλο, και την ανακοίνωση της Τουρκίας ως κύρωση της ¨διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοίας¨ ζητείται η επέμβαση της Δύσης.




Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Jerusalem Post γίνεται έκκληση στην Αμερική,. να πείσει τον Ερντογάν ¨να μην τοποθετήσει κατά τρόπο που μπορεί να πυροδοτήσει σύγκρουση¨ τον τουρκικό στόλο, και καλείται η Γερμανία και η Ε.. να επέμβουν.
Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται πως ¨Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να φρενάρει τον Ερντογάν είναι η διεθνής πίεση πάνω του, αν όμως η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί, τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κλιμακώνει την διπλωματική κρίση που ο ίδιο άρχισε.
Στο κείμενο αναφέρεται πως από τότε που ήρθε το ΑΚΠ στην εξουσία ¨Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έθεσε ως βασικό στόχο της εξωτερικής του πολιτικής να τορπιλίσει τις διμερείς και επωφελείς σχέσεις με το Ισραήλ¨, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ¨απίστευτη διπλοπροσωπία¨ το γεγονός ότι ¨Αν και η Τουρκία στην χρονική περίοδο 1984-1997 είχε εκκενώσει 3.185 χωριά, ο Ερντογάν το 2004 είχε κατηγορήσει με σκληρή γλώσσα την κατεδάφιση από μέρους του Ισραηλινού στρατού 46 κτιρίων των Παλαιστινίων στην Ράφα¨.
…………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου