Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211719&-V=articles

Ανταλλαγή απόψεων στο κεφάλαιο αλλοδαπών, ασύλου, υπηκοοτήτων και μετανάστευσης, περιλάμβανε η σημερινή απευθείας συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Λίζας Μπάτενχαϊμ.



Οπως δήλωσε η κ. Μπάτενχαϊμ μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε πέντε περίπου ώρες, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη, στις 1530 αυτή τη φορά, λόγω πρωινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ οι σύμβουλοι τους θα συναντηθούν στις 0930 της ίδιας μέρας για να συνεχίσουν τη συζήτηση επί του ίδιου κεφαλαίου.

Σε ερώτηση αν οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν προτάσεις, η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις. Ανέφερε ότι όλα τα θέματα του κεφαλαίου συνδέονται μεταξύ τους. «Βασικά (η ανταλλαγή απόψεων) έγινε στο θέμα της υπηκοότητας, όμως συμπεριλάβαμε και τους αλλοδαπούς, το άσυλο και τη μετανάστευση», πρόσθεσε.

Κληθείσα να εκτιμήσει πόσο θα διαρκέσει η επόμενη συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα, η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι θα διαρκέσει όσο το δυνατό παραπάνω. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Ερογλου έχει κάτι προγραμματισμένο εκείνο το βράδυ. «Το θέμα είναι ότι οι αντιπρόσωποι θα ξεκινήσουν στις εννέα και μισή και θα συνεχίσουν μέχρι να αφιχθούν οι δύο ηγέτες στις 3:30 μμ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν άρχισε να προετοιμάζεται η συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Μπάτενχαϊμ, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη, στις 1530 αυτή τη φορά, λόγω πρωινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ οι σύμβουλοι τους θα συναντηθούν στις 0900 της ίδιας μέρας για να συνεχίσουν τη συζήτηση επί του ίδιου κεφαλαίου.


Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

12/09/2011 - 16:37

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου