Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Βγάζει φρεγάτες στη Μεσόγειο η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Τρεις τουρκικές φρεγάτες σαλπάρουν ήδη προς τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου. Δημοσίευμα της Σαμπάχ παρομοιάζει την πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο




"Σκυλοκαβγάς στη Μεσόγειο" αναφέρει τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής Σαμπάχ, η οποία τονίζει ότι πλησιάζει η ώρα του θερμού επεισοδίου της Τουρκίας με το Ισραήλ.
Ήδη, όπως τονίζει από τα ξημερώματα τρία τουρκικές φρεγάτες έχουν αναχωρήσει από το ναύσταθμο Άκσαζ, σαλπάροντας προς τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου.
"Στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου", τονίζει η εφημερίδα.


Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως θα εφαρμοστεί "παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος".
Αν το Ισραήλ επιμείνει δε στη στάση του, οι φρεγάτες θα πλησιάσουν μέχρι και 100 μέτρα. Έτσι, εάν δεν κάνει πίσω ένας από τους δύο τότε το θερμό επεισόδιο θα είναι ζήτημα ημερών.
Οι γείτονες μας ήδη ξεκινούν να κάνουν συγκρίσεις των δυνάμεων τους και αναφέρουν πως ο τουρκικός στόλος διαθέτει 17 φρεγάτες, 6 κορβέτες και 14 υποβρύχια, ενώ όπως αναφέρουν το Ισραήλ διαθέτει 13 πυραυλακατους και 3 υποβρύχια. Ωστόσο, οι Τούρκοι αναφέρουν πως το Ισραήλ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους, ακόμη και πλοία από απόσταση 300 χιλιομέτρων.
Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν
"Το επεισόδιο της 31ης Μαΐου 2010 στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα, δεν ήταν σύμφωνη με οποιονδήποτε διεθνή νόμο", τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, μιλώντας στο "Αλ Τζαζίρα.
"Στην πραγματικότητα", είπε  ήταν αιτία πολέμου" και συμπλήρωσε πως "ωστόσο, όπως αρμόζει στο μεγαλείο της Τουρκίας, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με υπομονή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου