Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φονική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία Ο ΟΗΕ διόρισε τριμελή επιτροπή που θα ερευνήσει για εγκλήματα στη Συρία.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/09/2011_405992

 Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στρατιωτών και ανδρών των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στα περίχωρα της πόλης Χάμα, στην κεντρική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση αυτή, που εδρεύει στο Λονδίνο, ο απολογισμός της επιχείρησης, η οποία είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Χάμα, ανέρχεται στους 17 νεκρούς.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ διόρισε σήμερα μια τριμελή επιτροπή διεθνών ειδικών για να ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φέρεται ότι διαπράχθηκαν από το Μάρτιο που άρχισαν οι διαδηλώσεις στη Συρία.
Ο Σέρτζιο Πινέιρο της Βραζιλίας θα ηγηθεί της διερευνητικής αυτής επιτροπής, για την ίδρυση της οποίας συμφώνησε τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Αποστολή της θα είναι να ερευνήσει αυθαίρετες εκτελέσεις, υπερβολική χρήση βίας και ανθρωποκτονίες και να κάνει μία αναφορά έως το τέλος Νοεμβρίου.
Η Λάουρα Ντιπουί Λασέρ, η πρεσβευτής της Ουρουγουάης, η οποία υπηρετεί ως πρόεδρος του 47μελούς φόρουμ στη Γενεύη, «υπογράμμισε τη σημασία που έχει οι συριακές αρχές να συνεργαστούν πλήρως με την Επιτροπή» αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου