Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπαρόζο-Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63375226
Στο Βερολίνο συναντιούνται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με την ελληνική κρίση, όπως εκτιμάται, να βρίσκεται στο επίκεντρο της κατ' ιδίαν συζήτησής τους.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μπαρόζο-Μέρκελ



Μέρκελ και Μπαρόζο επιδιώκουν την επιτάχυνση της επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές.
Το κύριο ζήτημα (που θα απασχολήσει τη συνάντησή τους) θα είναι η ευρωπαϊκή πολιτική τους μήνες που έρχονται", είχε πει την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Θα υπάρξει "ανταλλαγή απόψεων κατ' ιδίαν" στη συνάντηση, που αναμένεται να αρχίσει στις 11:00, ενώ δεν θα γίνει καμιά ανακοίνωση στον Τύπο μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, σήμερα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τασκ. Θα επικεντρωθούν στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και στο σύνολο της Ε.Ε., κυρίως δε στην εξέλιξη των συζητήσεων σχετικά με την οριστική υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας για την οικονομική διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου