Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Συμφωνεί πως «δεν υπάρχουν ταμπού» «Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα» λέει ο Σόιμπλε για τα περί σχεδίου Β

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...χμμμ για πες καλύτερα στους Έλληνες τι περιέχει το Σχέδιο Γ"......
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231128063

Σόιμπλε, Μέρκελ και Ρέσλερ: «Χάος στην κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ
Σόιμπλε, Μέρκελ και Ρέσλερ: «Χάος στην κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Βερολίνο
Δεν διέψευσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις αναφορές περί «σχεδίου Β» σε περίπτωση ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, λέγοντας γενικά πως η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάζεται «τόσο για πιθανά ενδεχόμενα όσο και για πράγματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί».

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ZDF, ο Γερμανός υπουργός εμφανίστηκε να συμμερίζεται επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ πως δεν γίνεται να υπάρχουν ταμπού στην επίλυση της κρίσης χρέους και πως το Βερολίνο οφείλει να λάβει υπόψη του όλες τις πιθανότητες.

«Θα ήμασταν μία κακή κυβέρνηση εάν δεν προετοιμαζόμασταν τόσο για τα πιθανά όσο και για τα απίθανα» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Όσον αφορά δε την προτροπή του Ρέσλερ για εγκατάλειψη των ταμπού στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε είπε: «Άλλο πράγμα τα ταμπού για κάτι, και άλλο το να συζητά κανείς τα πάντα ανά πάσα στιγμή».

Η αναφορά του Ρέσλερ, ο οποίος σε άρθρο του στη Welt έγραφε πως δεν μπορούν να υπάρχουν πια ταμπού όπως, ανέφερε χαρακτηριστικά, πιθανή ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία, είχε δώσει λαβή στα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για έναν κυβερνητικό συνασπισμό σε σύγχυση, με τον μεν Ρέσλερ (επικεφαλής των Φιλελεύθερων) να σπάει το τελευταίο ταμπού ενώ η Μέρκελ μέχρι πρότινος ζητούσε υπομονή για την Αθήνα.

Μετά το άρθρο του Ρέσλερ και τους τίτλους στις γερμανικές εφημερίδες για έναν «συνασπισμό σε χάος», η γερμανική καγκελαρία ανέφερε πως το Βερολίνο συμμερίζεται την άποψη που «με δικά του λόγια εξέφρασε» ο Φιλελεύθερος υπουργός, τονίζοντας πως «υπάρχει ισχυρή ενότητα εντός της κυβέρνησης».

«Όσο κορυφώνεται η κρίση χρέους, τόσο μεγαλύτερη η κακοφωνία μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό» έγραψε χαρακτηριστικά το Spiegel, υποστηρίζοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ «χάνει τον έλεγχο» στην πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

Τηλεφωνική συνομιλία Σόιμπλε-Βενιζέλου


Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνομιλία, που κράτησε περίπου 25 λεπτά, έγινε σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ σε καλό κλίμα.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη, την ημέρα που ο Ευ.Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης στην Αθήνα με τον Χορστ Ράιχενσμπαχ, τον Γερμανό επικεφαλής της «task force» της Κομισιόν για επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου