Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Χαώδης η κατάσταση στη Σύρτη από τις συγκρούσεις Άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προχωρούν στη γενέτειρα του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Μάχες σώμα με σώμα, από σπίτι σε σπίτι, δίνουν στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, οι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Οι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου διεισδύουν στη γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, συχνά χωρίς να γνωρίζουν πού βρίσκονται και τι στοχεύουν.

Οι στρατιώτες του Συμβουλίου μπήκαν στην Τρίπολη πριν από δύο μήνες και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ημέρες γιατί είχαν υποστήριξη μέσα στην πόλη. Όμως στη Σύρτη, το προπύργιο του Καντάφι, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

«Αυτή είναι η πόλη τους, εμείς δεν την ξέρουμε. Οι άνθρωποι εδώ πιστεύουν ότι οι επαναστάτες είναι τέρατα που θα τους σκοτώσουν και θα τους κλέψουν. Δεν είμαστε τέρατα», είπε ο συνταγματάρχης Χαμπίμπ Μοχάμεντ Χαμπίμπ.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι δυνάμεις του Καντάφι ξέρουν την πόλη καλά και μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι», υποστήριξε ένας από τους διοικητές, ο Χάσαν αλ-Φατούρι.

Είναι άγνωστο πόσοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη αφότου ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις. Πολλοί εκφράζουν το φόβο ότι μετά τον πόλεμο θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφιλίωση, εξαιτίας των απωλειών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου