Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βρετανό Ύπατο Αρμοστή

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

iliadis 300x194 Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βρετανό Ύπατο Αρμοστή
Tη θέση της Βρετανίας για αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της  Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε  ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Kidd στην Κύπρο κατά τη  διάρκεια συνάντησης του με τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.



Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τον κκ. Kidd για τις  πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Ανέφερε ότι η Κύπρος ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σοβαρότητα,  υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι εξελίξεις όσον αφορά το φυσικό αέριο αποτελούν ακόμα ένα σοβαρό κίνητρο, προσθέτοντας ότι αντί απειλών και προκλήσεων η Τουρκία καλείται να συνεργαστεί ουσιαστικά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να απολαμβάνουν τον πλούτο της χώρας τους.
Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2012 και στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Κidd για τη συνεργασία Βρετανών ειδικών πυροτεχνουργών των Βρετανικών Βάσεων, οι οποίοι συμβάλλουν στην καταστροφή πεπαλαιωμένων πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς.
Οπως αναφέρεται, ο κ. Kidd επανέλαβε την αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και διαβεβαίωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία των δύο χωρών στα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου