Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Goldman Sachs επιδιώκει να κλείσει συμφωνίες στην Ελλάδα αλλά και να αποκαταστήσει «την φήμη της» αλλά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον – Στα σχέδια και μειοψηφική συμμετοχή σε τράπεζα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     Η Goldman Sachs μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον πλανήτη με πολυσχιδής δραστηριότητες και με μεγάλη παρουσία στις αγορές επιδιώκει να επανακάμψει στην ελληνική αγορά με στόχο να κλείσει συμφωνίες και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την φήμη της.

Έχουν υπάρξει 4 σημαντικές επαφές, στελέχη της Goldman Sachs Ευρώπης ήρθαν στην Ελλάδα συναντήθηκαν, με πολιτικούς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες και διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

Μάλιστα διερευνούν και το ενδεχόμενο εμπλοκής τους με μειοψηφικό πακέτο μετοχών σε τράπεζα.
Ήδη έχουν πραγματοποιήσει συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις και επισημοποίησαν ότι θα μπορούσαν αν αποκτήσουν μειοψηφικό πακέτο σε μικρή τράπεζα.
Το πλέον σημαντικό στοιχείο πάντως είναι ότι ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ενδιαφέρον και μια σχετική κινητικότητα, στον δημόσιο τομέα η Goldman Sachs διαπίστωσε μια σχετική απραξία.
Από τις επαφές που πραγματοποίησαν με έλληνες πολιτικούς και ειδικά της κυβέρνησης διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν επενδύσεις ή να αναλάβει τον ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου σε project του δημοσίου.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου