Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Χθες σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες σε διάφορες πόλεις της Συρίας 

Ανακοινώθηκε ότι ο στρατός που προσπάθησε να διεισδύσει στη Ραστάν αποκρούστηκε στη Συρία όπου εδώ και 6 μήνες συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.
Σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλές πόλεις σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες.


Από την άλλη σε επιχειρήσεις που διοργανώθηκαν προχθές στη Συρία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την είδηση της ιστοσελίδας του Αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ Αραμπίγια, ο λοχαγός Γιουσούφ Χαμούτ ο οποίος άφησε το στρατό και συμμετείχε στα μέτωπα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι αντιπολίτευση αντιστάθηκε και δεν επέτρεψε στο στρατό να διεισδύσει στη Ραστάν.
Ο Χαμούτ υπογράμμισε ότι στις συγκρούσεις που ξέσπασαν έγιναν στόχοι τα τζαμιά Rahman και Ulu Cami. 
Σε χθεσινές ένοπλες επιθέσεις στη Χάμα, στη Χομς και στην Ιντλίπ σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες. 
Επίσης συνεχίζονται οι επιθέσεις που στοχεύουν τους  μελετητές και επιστήμονες. Ανακοινώθηκε ότι δολοφονήθηκε ένας μηχανικός πυρηνικής ενέργειας στη Χομς. 
  
Σε επιχειρήσεις που διοργανώθηκαν προχθές έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι άλλοι 200 τραυματίστηκαν επίσης πάνω από 200 άνθρωποι συνελήφθηκαν.
Ο πρέσβης της Αγγλίας στη Δαμασκό  Simon Collis είπε ότι το καθεστώς στη Συρία προσπαθεί να δημιουργήσει τη δικιά της πραγματικότητα όμως αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται.
Από την άλλη ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Δαμασκό Ρόμπερτ Φορντ σημείωσε ότι δεν πρέπει να αναμένεται μια επέμβαση στη Συρία όπως το παράδειγμα της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου