Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑ: Ήπιες πιέσεις με το "βλέμμα" στην τρόικα και τη γερμανική Bundestag

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα



Σε ήπια αρνητικό έδαφος από τη έναρξη των συναλλαγών κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με «φόντο» την επανέναρξη των διαβουλεύσεων τρόικας-κυβέρνησης αλλά και την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική Bundestag.

Ανοδικά στον FTSE20 κινούνται μόνο οι μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τ.Τ., ενώ ο δείκτης των τραπεζών με μικρές απώλειες δείχνει να σταθεροποιείται μέχρι στιγμής κοντά στις 485 μονάδες, ανακάμπτοντας από απώλειες 2,70% νωρίτερα.

«Οι ξένες αγορές φαίνεται να διορθώνουν, η επιστροφή όμως της Τρόικα, η οποία κατά κάποιο τρόπο δείχνει την ικανοποίηση της για τα καινούρια μέτρα, θα μπορούσε να επεκτείνει τα κέρδη των δύο ημερών» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σημειώνει ότι όσο βασικά ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα, οποιαδήποτε ανοδική κίνηση στο ταμπλό του Χ.Α. θα αποδεικνύεται πιθανότατα βραχύβια.

Η Piraeus Securities δεν αποκλείει κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στον κλάδο των τραπεζών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η Proton Bank αναμένει νευρικότητα στην εγχώρια αγορά, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη ροή της ειδησεογραφίας αναφορικά με την επανέναρξη της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 803,47 μονάδες με απώλειες 0,80%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από τις 800 μονάδες με απώλειες έως 1,46%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 7,4 εκατ. τεμαχίων αξίας 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 39 μετοχές διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, 26 ενισχύονται και 29 διατηρούνται αμετάβλητες.

Για το δείκτη των τραπεζών, όπου οι Marfin Popular Bank και Τρ. Πειραιώς υποχωρούν άνω του 2%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,31% στις 485,21 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου