Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το BBC αποκαλεί «ηλίθιο» Αμαντέου Αλταφάζ (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Έξαλλος είναι ο Όλι Ρεν και σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις προσβολές που εκτόξευσαν ζωντανά στον αέρα δημοσιογράφοι του BBC εναντίον του εκπροσώπου Αμαντέου Αλταφάζ.

Όλα έγιναν στην εκπομπή Newsnight, η οποία ήταν αφιερωμένη στην κρίση χρέους στην Ευρώπη, στην οποία μετείχε σε απευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Μετά την ερώτηση που του έκανε ο παρουσιαστής της εκπομπής αν θα ήθελε να "ζητήσει συγγνώμη για το έλλειμμα ηγεσίας της Ευρώπης σε αυτήν την κρίση", ο Αλταφάζ δέχθηκε επίθεση από έναν από τους προσκεκλημένους, τον Βρετανό δημοσιογράφο και σχολιαστή Πίτερ Όμπορν, ο οποίος δήλωσε κυρίως ότι είναι "εξαιρετικά τρομερό να ακούμε αυτόν τον ηλίθιο στις Βρυξέλλες".

"Κύριε ηλίθιε στις Βρυξέλλες, θέλετε να απαντήσετε;", τον ρώτησε τότε ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν.

Αφού άκουσε τον Πίτερ Όμπορν να επανέρχεται στην κατηγορία του και να τον αποκαλεί ξανά ηλίθιο, ο Αλταφάζ έβγαλε τα ακουστικά του και το μικρόφωνό του και εγκατέλειψε το στούντιο, τη στιγμή που ο Τζέρεμι Πάξμαν επενέβαινε εν τέλει ζητώντας να σταματήσει να τον προσβάλει.

"Ήταν μια έντονη συζήτηση σε απευθείας μετάδοση", σημείωσε η Έλεν Ντέλερ, εκπρόσωπος του BBC, διαβεβαιώνοντας ότι το κανάλι ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν "συγγνώμη για την έλλειψη ευγένειας απέναντί του".

Το επίμαχο απόσπασμα από την εκπομπή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου