Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση στο Σκοπιανό

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, ’νω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ακατανόητη και άδικη χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν τη θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετά από συνάντηση που είχε με το Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια.



«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, ’νω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς».
«Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε», ανέφερε απευθυνόμενος στο Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.
Από την πλευρά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθώς και για τη διαφύλαξη, όπως είπε, της «εθνικής ταυτότητας και του συνταγματικού ονόματος της χώρας».
Όπως είπαν και οι δύο ηγέτες, τις δύο χώρες συνδέουν εξαιρετικές σχέσεις.
Η επίσκεψη Ερντογάν στην ΠΓΔΜ βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών των ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία σχολίασαν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου εκφράσθηκε ιδιαίτερα συναισθηματικά, ιδίως όταν είπε ότι «μόλις έφθασε στη Μακεδονία, αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου